Jaga seda postitust

Kevadised uuendused SimplBooksis! (0)

 

Lisaks suurematele arendustele, mis aasta alguse jooksul on saanud tehtud, nagu Telema liidestus, LHV liidestus, SEB liidestus ja e-poodide liidestused, oleme teinud terve rea veidi väiksemaid uuendusi, mis on seni suurema tähelepanuta jäänud.

MTÜ-d oma algseadistustegaUue MTÜ loomine SimplBooksis

Tegelikult juba aasta alguses lisasime võimaluse luua uus SimplBooks konto mittetulundusühingutele (MTÜ-d) sobivate algseadistustega. Sisuliselt tähendab see seda, et muutsime veidi kontoplaani ning seadistasime bilansi ja kasumiaruande MTÜ-dele sobivaks. Selgituseks veel, et antud muudatused ei mõjuta äriühingutele (OÜ, AS, FIE jne) algseadeid ehk siis SimplBooks konto on võimalik nüüd luua erinevate algseadistustega vastavalt ettevõtluse vormile.

 

Masstegevused

Samuti juba tegelikult aasta alguses lisandusid enamikesse nimekirjadesse (nt müügiarved, ostuarved, laekumised jne) masstegevuste võimalused. St et nimekirjast on võimalik valida (nö linnukesega ära märkida) hetkel huvitavad read ja need kas eksportida või kustutada. Plaanime lähitulevikus masstegevuste võimalusi kindlasti laiendada.

Mugavam laekumiste ja maksete sidumineLihtsam laekumiste maksete märkimine

Tegime olulise muudatuse arvete makstuks märkimise osas. Kui varem pidi ise teadma, kas arve makstuks märkimiseks on tarvis sisestada uus laekumine/makse või saaks selle arve katta mõne süsteemis olemasoleva laekumise/maksega, siis nüüd kontrollib seda süsteem automaatselt ja pakub arve makstuks märkimisel juba süsteemis olevaid laekumisi/makseid esmajärjekorras välja. Loomulikult on kasutajal endiselt võimalik ikkagi ka uus laekumine/makse sisestada arve makstuks märkimisel.

 

Kliendi/tarnija valik dokumentidel

Visuaalselt üks suurimaid muudatusi oli kevadel, kui muutsime kliendi/tarnija valiku väljad kompaktsemaks ning liigutasime mitmed kliendiga seotud väljad (nagu nt aadressi väljad) eraldi nö hüpikaknasse. Selle muudatuse eesmärk oli jätta arve vormidele nähtavale ainult oluline info. Nt tõime selle liigutusega paremini esile tarneaadressi ja kontaktiviite lisamise võimaluse (ei ole kohustuslikud). Lisaks liigutasime osad vähem kasutatavad ja automaatselt täidetavad väljad arve vormi lõppu. Arvete sisestamise vorme on meil plaanis veelgi muuta – eesmärk on jõuda võimalikult lihtsa aga funktsionaalse lahenduseni nii, et ka rohkemaid võimalusi soovivad kasutajad saaksid ikkagi kõik vajaliku vaid paari hiireklikiga kätte.

 

Ostuarvete mass ekspordi võimalus

Juba mõnda aega on SimplBooksis olnud võimalus müügiarveid massiliselt eksportida nii e-arve formaadis kui ka PDF formaadis nt arhiveerimise jaoks. Nüüd lisasime sarnase võimaluse ka ostuarvetele. Ostuarveid on samuti võimalik eksportida XML formaadis (Eesti e-arve formaat) kui ka eksportida massiliselt ostuarvete manuseid. Manuste eksportimisel eksporditakse ainult need manused, mis on süsteemi lisatud. Kui ostuarvele ei ole manust lisatud, siis jäetakse see ostuarve lihtsalt eksportimisel vahele.

Ostuarvete eksport SimplBooksis

EAN kood artikli kaardil

Seoses Telema liidestusega lisasime hiljuti artikli kaardile ka eraldi EAN koodi artikli kaardile. Artiklil võib seega nüüd olla eraldi kood ja eraldi EAN kood. Senine artikli koodi väli on endiselt kohustuslik ja EAN on valikuline aga mõlemad väljad peavad üle kõigi artiklite unikaalsed olema. EAN koodi on võimalik soovi korral kuvada ka arve PDF-il – seda saab seadistada arve dokumendi põhjades.

 

Raamatupidajale12 olulist põhjust, miks SimplBooks on parem lahendus!

EttevõtjaleVaata neid 9 eelist, miks valida SimplBooks!

Proovi kohe

Kaasaegsem ja lihtsam raamatupidamistarkvara, lisaks saad valida lihtsa raamatupidamisteenuse. SimplBooksil on juba üle 10 000 aktiivse kasutaja – registreeri konto ja saad 30 päeva tasuta proovida ning seda riskivabalt (mingeid kohustusi ei teki). Või proovi meie demo versiooni!

TÄHELEPANU! SimplBooks blogis kajastatavad teemad ja artiklid ei pruugi olla juriidiliselt täpsed ning soovitame alati nõu pidada spetsialistiga. SimplBooks autorid annavad oma parima, kuid ei võta mingisugust vastutust artiklites olevate võimalike vigade või eksimuste eest. Tuleb arvestada ka ajas muutuvate seadustega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


Proovi 30 päeva tasuta!

Registreerimine on lihtne ja annab sulle võimaluse SimplBooksi riskivabalt proovida!