Jaga seda postitust

E-arved – mida peab ettevõtja teadma? (1 kommentaar)

 

Alates 1. juulist 2019 kehtib ettevõtjatel kohustus saata riigiasutustele arveid e-arvete formaadis. E-arve on masinloetav arve XML kujul, mis peab Eestis vastama Eesti e-arve standardile. E-arve ei ole PDF arve. E-arve liigub automaatselt ühest süsteemist teise ning käsitsi midagi sisestada ei ole vaja.

E-arve puhul kehtivad kindlad standardid

E-arvel on oma standardid, mis on igas riigis erinevad. Kui soovid saata e-arvet Eestist väljapoole, siis tuleb sul saata e-arve küll Eesti standardite järgi, kuid e-arve operaatorid töötlevad selle e-arve ise ümber vastavalt välisriigi standarditele. E-arved saadetakse vastuvõtjale XML-failina nende majandustarkvarasse. Eesti e-arve standardid leiad siit.

SimplBooks pakub kõikidele mikro- ja väikeettevõtetele võimalust saata tasuta e-arveid. See tähendab seda, et kui teil e-arvete vastu võtmise soovi ei ole ja on vaja vaid mõned e-arved kuus näiteks riigiasutustele saata, siis eraldi operaatoriga selleks lepingut sõlmida ei ole vaja – saada need otse SimplBooksist. E-arved on võimalik SimplBooksist faili kujul eksportida ja importida nii müügiarvete kui ka ostuarvete puhul.

E-arved on lihtsam ja kiirem lahendus kui PDF arved

E-arve väljasaatmise protsess on tunduvalt lihtsam ja mugavam kui PDF arve puhul. Käsitsi andmete sisestamist ei ole vaja teha, sest e-arve puhul käib kõik juba automaatselt. E-arved on masintöödeldavad ehk andmed loetakse otse majandustarkvarasse, mis tähendab, et neid ei ole vaja saata meilile.

SimplBooksis toimub e-arve puhul automaatne sisestus, automaatne registreerimine ning ainuke tegevus, mida sul on võib-olla vaja teha, on vajadusel kulukonto määramine. Toome välja protsesside erinevuse e-arve ja PDF arve vahel:

 

E-arved on turvalised

E-arvete saatmine on turvaline – andmed edastatakse operaatorile krüpteeritud kujul ning nendele pääseb ligi ainult isik, kellel on selleks õigused vastavas majandustarkvaras. Kui võrrelda e-arveid PDF arvetega, siis PDF arved e-posti teel saates võivad sattuda rämpsposti või ei jõuagi antud isikule kohale. E-arve puhul sellega õnneks probleemi ei ole. SimplBooksis on märkmete alt võimalik näha, millal on arve välja saadatud.

 

E-arve saatmine SimplBooksiga

… on väga Simpl! Logi SimplBooksi sisse ning koosta müügiarve ja salvesta see. Vali toimingute alt “Saada arve välja” ning sealt avanebki võimalus e-arve välja saata! E-posti aadressi ei ole vaja sisestada, kuna arve edastatakse läbi meie operaatori Sinu kliendi operaatorile. Kliendi e-arvete operaatori kontroll teostatakse automaatselt kliendi registrikoodi alusel. Lisaboonusena on SimplBooksis e-arvete saatmine tasuta!

 

E-arve vastuvõtmine

Selleks on SimplBooksis olemas Finbite arvekeskuse (endine Omniva) Envoice’i ning Telema liidestus. Selleks on vaja ennast eelnevalt vastava teenusepakkuja juures kasutajaks registreerida ja seejärel saab vastava liidestuse ka SimplBooksis aktiveerida.

 

Kasutusjuhendid e-arvete saatmise kohta leiad siit!

Proovi kohe

Kaasaegsem ja lihtsam raamatupidamistarkvara, lisaks saad valida lihtsa raamatupidamisteenuse. SimplBooksil on juba üle 10 000 aktiivse kasutaja – registreeri konto ja saad 30 päeva tasuta proovida ning seda riskivabalt (mingeid kohustusi ei teki). Või proovi meie demo versiooni!

TÄHELEPANU! SimplBooks blogis kajastatavad teemad ja artiklid ei pruugi olla juriidiliselt täpsed ning soovitame alati nõu pidada spetsialistiga. SimplBooks autorid annavad oma parima, kuid ei võta mingisugust vastutust artiklites olevate võimalike vigade või eksimuste eest. Tuleb arvestada ka ajas muutuvate seadustega.

Kommentaar (1)

  • SimplBooks 2023. aasta tagasivaade - SimplBooks Vasta

    […] Eelmisel aastal saadeti SimplBooksist välja 28 668 e-arvet! On tore tõdeda, et e-arvete maht kasvab aasta aastalt ja seeläbi väheneb paber- ja pdf-arvete saatmine. Lisaks on SimplBooksis e-arvete saatmine endiselt piiramatult lisa tasuta! Loe e-arvete saatmise kohta rohkem SIIT! […]

    31/01/2024 at 15:33

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


Proovi 30 päeva tasuta!

Registreerimine on lihtne ja annab sulle võimaluse SimplBooksi riskivabalt proovida!