Jaga seda postitust

Liidesed teevad raamatupidamistarkvara kasutamise automaatsemaks (2)

Liidesed erinevate osapooltega on vajalikud igale raamatupidamistarkvarale, et muuta andmete liikumine automaatsemaks. Käsitsi tegevused hakkavad vaikselt jääma minevikku ning mida aeg edasi, seda enam leiame tegevusi, mis on juba automatiseeritud. Samuti aitavad liidestused hoida kokku ettevõtja või raamatupidaja aega.

Liidesed pankadega

Pangaliidesed raamatupidamisprogrammiga võimaldavad pangast pangatehinguid tarkvarasse importida. Meil on hetkel olemas liidesed pankadega Swedbank, SEB ja LHV, mille puhul on võimalik pangast “tõmmata” tehingud SimplBooksi. Eelmise päeva tehingud imporditakse automaatselt igaöiselt SimplBooksi ja need ilmuvad pangatehingute impordi vaatesse. Pangaliideste puhul tuleb ka tähele panna seda, et pangad võivad võtta liidese kasutamise eest omapoolset lisatasu.

Kasutusjuhendid pangaliideste aktiveerimiseks SimplBooksiga leiad siit: Swedbank Gateway liides, SEB Baltic Gateway liides ja LHV Connect liides.

 

 

Liidesed e-arvete operaatoritega

Liidesed e-arvete operaatoritega muudavad e-arvete saatmise väga lihtsaks. SimplBooksil on liidesed Telema, Envoice-i, Omniva ja Costpocketiga. Telema EDI liides võimaldab SimplBooksi kasutajatele elektrooniliste dokumentide vahendamist masin-masin loetaval kujul ehk see on sarnane e-arvetele, kuid Telema poolt vahendatavate erinevate dokumentide hulk on palju laiem hõlmates näiteks ka müügitellimusi, saatelehti ja kinnituslehti.

Liides Envoice-iga näeb välja selline, et näiteks kui teie ettevõttel või klientidel on palju arveid ja ostutšekke, mis saabuvad teie postkasti kas PDF või pildi kujul, siis Envoice võimaldab need arved ja ostutšekid automaatselt e-arveteks muuta. Sealt edasi on võimalik kasutada nt konteerimismalle ehk siis arvete ridadele omistatakse sobivad kulukontod, mis lähevad vajadusel samuti e-arvetele külge ning kogu protsessi lõpus on võimalik kogu see info ühe nupuvajutusega SimplBooksi importida.

Finbite (endine Omniva e-Arvekeskuse) liides võimaldab e-arvete edastamist SimplBooksist Omniva e-Arveskeskusesse. Nii müügi- kui ostuarvete puhul tekib arvete väljasaatmisel teile lisavalikud arve väljasaatmiseks just e-Arvekeskuse kaudu.

Costpocketi liidesega on võimalik läbi Costpocketi äpi kuludokumendid lihtsalt SimplBooksi saata. Costpocketi tekstituvastusega äpi muudab eriti mugavaks võimalus oma tšekid sekundite jooksul paberkujust elektroonilisse vormi ja otse SimplBooksi edastada. Kõiki andmeid on võimalik ka vajadusel hiljem SimplBooksis muuta.

 

 

Liidesed e-poe platvormidega

Liidestus e-poe platvormi ja raamatupidamistarkvara vahel muudab e-poe pidaja elu lihtsamaks, sest e-poe pidaja ei pea käsitsi hakkama samu andmeid mitmekordselt sisestama ning seda vähem esineb ka vigaseid andmeid. Küll aga siiski on vajalik andmeid eksportida või importida.

SimplBooksil on olemas liidestused WooCommerce (WordPress), PrestaShop ja Shopify-ga, mille puhul on hetkel tegemist poolautomaatsete liidestustega. See tähendab, et e-poe tellimused on võimalik müügiarvetena otse SimplBooksi tarkvarasse importida, küll aga ei teki e-poe tellimused automaatselt SimplBooksi – ehk kasutaja peab siiski “import” nuppu selleks vajutama. Samas saab kasutaja tellimused laadida SimplBooksi üles endale sobival ajal. Kui liides on edukalt aktiveeritud, siis on seda näha müügiarvete nimekirjas “impordi” all lisavalikuna tellimuste importimiseks e-poest. Kõigi kolme e-poe platvormi liidestuse aktiveerimiseks on meil olemas ka kasutusjuhendid, mille leiad siit: WooCommerce (WordPress) liides, PrestaShop liides ja Shopify liides.

 

 

Liidestus Maksuametiga

KMD esitamine pole kunagi olnud lihtsam. EMTA masin-masin liides aitab sul kokku hoida väärtuslikku aega ehk enam ei pea KMD esitamiseks laadima faili tarkvarast alla ja siis uuesti ülesse e-MTA-sse, vaid masin-masin liides võimaldabki faili saata otse tarkvarast maksuametisse.
Maksuameti liidestuse aktiveerimiseks leiad  kasutusjuhendi siit: EMTA liidestuse aktiveerimine.

 

 

 

SimplBooks korraldab raamatupidamisalaseid webinare

TÄHELEPANU! SimplBooks blogis kajastatavad teemad ja artiklid ei pruugi olla juriidiliselt täpsed ning soovitame alati nõu pidada spetsialistiga. SimplBooks autorid annavad oma parima, kuid ei võta mingisugust vastutust artiklites olevate võimalike vigade või eksimuste eest. Tuleb arvestada ka ajas muutuvate seadustega.

Comments (2)

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


Proovi 30 päeva tasuta!

Registreerimine on lihtne ja annab sulle võimaluse SimplBooksi riskivabalt proovida!