Jaga seda postitust

Kliendilugu – Marko Lepik, EQversity.com (0)

Tutvustage lühidalt ennast ja ettevõtet, millega tegelete?

 

Juhin ettevõtet EQversity.com, mis toetab töötajate enesejuhtimise ja liidrite inimkesksete juhtimisoskuste arengut. Näiteks pakun organisatsioonidele ainsa Baltikumis resideeruva juhendajana Google’is loodud liidrite emotsionaalset eneseteadlikkust arendavat koolitusprogrammi SIY. Olles õppinud USAs ja Ühendkuningriigis, osalen ühtlasi nii inglise kui ka eesti keeles konverentsidel kõneleja või firmaüritustel koolitajana. Enamasti on fookuses tippsoorituse, stressitaluvuse, empaatia, haaratuse, emotsionaalse tarkuse ehk EQ, psühholoogilise turvalisuse ning emotsionaalse vastupidavuse teemad. Aitan läbi viia ka tiimide paaripäevaseid intensiivseid strateegiaväljasõite, kus on vastavalt vajadusele segatud nii meeskonna arendamise ja koolituse kui ka coaching’u ja facilitation’i elemendid.

Marko Lepik – EQversity.com-i koolitaja, SIY Certified Facilitator, Genos Certified Practitioner

Milline on teie kogemus varasemalt raamatupidamisega ja raamatupidamistarkvaradega?

 

Olles kunagi ülikoolis sotsiaalteadusi õppides muuhulgas ka majandusarvestuse läbinud, tundus alustava ettevõtjana, et mikroettevõtte raamatupidamist oleks vormispüsimise huvides põnev ka ise teha. Paraku andsin aastate jooksul pärast katseid alati alla ja pöördusin üsna kiirelt asjatundjate poole. Tarkvarad, mida proovisin, ei muutnud mitteraamatupidajal nende kasutamist kuidagi kergemaks ega loogilisemaks. Rida asju, mis võinuks ka siis automaatselt toimida, eeldasid käsitsi sisestamist. Osad tarkvarad tundusid juba toona vahel ka esteetiliselt veidi aegunud.

Milline oli varasem kogemus või murekoht, enne SimplBooks kasutamist?

 

Võib öelda, et mul olid tegevuse tükid ebaökonoomselt mitmes kohas laiali – ühest kohast saatsin arveid, teise koondus info tšekkide ja riigimaksude kohta, kolmandast väljusid e-arved. Kuna toetusin raamatupidajale, oli ka jooksev ülevaade asjade seisust vahel katkendlik.

Kuidas on SimplBooks aidanud mõnda varasemat probleemi lahendada või töövoogu lihtsustada?

 

Katsetasin SimplBooksi alguses ühe raamatupidaja kõrvalt uudishimust. Kui aga nägin, et süsteem kasutab kaasaegset, suuremas osas dünaamilist veebipõhist rakendust, töötab loogiliselt ja säästab mulle kõike kokku koondades tegelikult aega, otsustasin raamatupidamise uuesti ise käsile võtta. Alguses uudishimust ja trotsist, et kas tõesti on kõik varem õpitu ununenud. Selgus, et ei olnud. Vaja oli lihtsalt loogiliselt ja kaasaegselt töötavat tarkvara. Ja veidi head nõu. Nüüd jätkan hasardist. Lõpuks ei ole see vähemalt mikroettevõtte tasemel ju raketiteadus.

Milliseid funktsioone/tegevusi põhiliselt SimplBooksis kasutate?

 

Peamiselt koostan ja saadan müügiarveid, impordin automaatselt pangakandeid, seon neid ostuarvetega, teen palgaarvestust, ja kasutan uut võimalust KMD raportid ühe nupuvajutusega riigile saata. Ühel perioodil oli vaja töödelda ka palju tšekke ja siis osutus kasulikuks CostPocketi ja SimplBooksi integratsioon. Töötavad integratsioonid on SimplBooksi üks häid ja tugevaid eristusi.

Veidi tunnen endiselt puudust võimalusest koostada mõnd allahindlusega arvet ainult allahindluse summat, mitte protsenti sisestades, sest konsultatsiooniäris on see allahindluste jutuks tulles sageli kohasem. Seega koostan üksikud arved siiski endiselt väljaspool SimplBooksi. Enamikku lahendusi arvesse võttes sai minust aga SimplBooksi fänn.

Kui teie sõber oleks SimplBooks valiku osas kahevahel, siis mida talle soovitaksite?

 

Proovi järgi. See on üks intuitiivsema kasutajakeskkonnaga ja kaasaegsema disainiga lahendusi Eestis, mida ma ise proovinud olen. Harjumine peaks minema üsna kiiresti ja klienditugi on super. Muide, kiiremad toimetused saad ära teha ka nutitelefonist.

Mis on siiani suurim üllatus või huvitavaim kogemus/võimalus SimplBooksis?

 

Suurim positiivne üllatus, eriti eesti digiteenuste kontekstis, ongi SimplBooksi klienditeeninduse tase ja põhjalikkus. Mul on kombeks näiteks tarkvaradest leitud vigu vahel heas usus raporteerida või keskkonnad töö käigus oma kasutajaloogikat pidi liikudes “katki teha”. Samuti, kui ma midagi ka pärast otsimist üles ei leia, siis ma ei häbene küsida. SB tiim on olnud tagasisidele ja küsimustele alati avatud. Ühe võimaliku importimisveakese lahendamiseks paluti mult kiirelt kasutatud xml faili näidist. Mulle sellise detailsusega koostöö meeldib.
Paljud suured teenusepakkujaid veateadetele kas ei vasta või halvemal juhul selgitavad, miks kasutaja, mitte keskkonna loogika on rumal. SB vastused on olnud hindele A+.

 

 

TÄHELEPANU! SimplBooks blogis kajastatavad teemad ja artiklid ei pruugi olla juriidiliselt täpsed ning soovitame alati nõu pidada spetsialistiga. SimplBooks autorid annavad oma parima, kuid ei võta mingisugust vastutust artiklites olevate võimalike vigade või eksimuste eest. Tuleb arvestada ka ajas muutuvate seadustega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


Proovi 30 päeva tasuta!

Registreerimine on lihtne ja annab sulle võimaluse SimplBooksi riskivabalt proovida!