Jaga seda postitust

Masin-masin liides maksuametiga nüüd SimplBooksis! (1 kommentaar)

Jehuuuu! Igakuine käibemaksu deklaratsiooni (KMD) esitamine maksuametile on nüüd veelgi lihtsam SimplBooksis, sest meil sai valmis liides maksuametiga. Nimetatud masin-masin liidese saab aktiveerida liidestuste alt.

 

Mida võimaldab masin-masin liides?

Masin-masin liides aitab sul kokku hoida väärtuslikku aega ehk enam ei pea KMD esitamiseks laadima faili tarkvarast alla ja siis uuesti ülesse e-MTA-sse, vaid masin-masin liides võimaldabki faili saata otse tarkvarast maksuametisse.

 

Liidese aktiveerimine

Liidestust saab aktiveerida vaid ettevõtte seaduslik juhatuse liige. Enda esindusõiguse tuvastamiseks saate kasutada ID-kaarti, Mobiil-ID-d või Smart-ID-d. Esindusõigust kontrollitakse Äriregistri sissekannete vastu. Täiendavalt peab enda isiku tuvastama iga kasutaja, kes soovib KMD-d masin-masin liidese kaudu esitada (nt raamatupidaja). Tuvastamise jaoks saab samuti kasutada ID-kaarti, Mobiil-ID-d või Smart-ID-d. Liidese aktiveerimise kohta leiate juhendi siit.

KMD-d on võimalik maksuametisse (e-MTA) saata nii kinnitatud kui kinnitamata kujul. Viimasel juhul tuleks veel eraldi e-MTA keskkonda sisse logida ja deklaratsioon seal kinnitada. Masin-masin liidese kaudu deklaratsiooni saatmise kohta leiate juhendi siit. 

Täiedasime ka KMD seadistamise võimalusi

Lisaks masin-masin liidesel täiendasime poolsalaja vahepeal veel KMD seadistamise võimalusi. Nüüd on võimalik KMD ridadele seadistada nii kontode vahemik, kui KM liik, mis peaks nii mõnegi kasutaja olukorra lihtsamaks muutma. Näiteks seoses EU siseste müükide ja ostudega. Selle kohta leiate uuendatud juhendi siit.

Nende uuendustega peaks olema lahendatud nii mõnigi varasem kitsaskoht ning KMD esitamine peaks kõigi liidese aktiveerijate jaoks kordades lihtsamaks muutuma. Kõrvalmärkusena olgu öeldud, et VD aruannet paraku selliselt masin-masin liidese kaudu esitada ei saa. VD aruanne tuleb endiselt failina alla laadida (XML) ja siis e-MTA keskkonda üles laadida, AGA töötame hetkel veel selle nimel, et VD aruanne täpsemaks ja automaatsemaks muuta – näiteks teenuste ja kaupade automaatsemat eristamist ning ka kolmnurk tehingute automaatset eristamist.

Soovime teile SimplBooks tiimi poolt sooja ja päikselist peatselt saabuvat kevadet! ☀️

Uuenenud käibedeklaratsioon SimplBooksis

TÄHELEPANU! SimplBooks blogis kajastatavad teemad ja artiklid ei pruugi olla juriidiliselt täpsed ning soovitame alati nõu pidada spetsialistiga. SimplBooks autorid annavad oma parima, kuid ei võta mingisugust vastutust artiklites olevate võimalike vigade või eksimuste eest. Tuleb arvestada ka ajas muutuvate seadustega.

Kommentaar (1)

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


Proovi 30 päeva tasuta!

Registreerimine on lihtne ja annab sulle võimaluse SimplBooksi riskivabalt proovida!