Jaga seda postitust

Kuidas võtta raamatupidamistarkvarast maksimum? (0)

 

Raamatupidamistarkvara kasutades võivad vahel osad aspekid jääda märkamatuks, mis oluliselt aitaksid hoida kokku aega ning lihtsustada töö tegemist. Selles blogipostituses toomegi välja punktid, mida silmas pidada tarkvara kasutamisel, et vajalikud toimingud saaksid tehtud võimalikult automaatselt ja ajaefektiivselt.

Programmiga alustamisel juhindu tutorialidest

Tutorialid ehk väikesed lisajuhendid programmis tegutsemiseks aitavad programmiga paremini tuttavaks saada ning kiirendada tarkvaraga harjumise protsessi. Need juhendid on automaatselt juba sisse lülitatud, kui tarkvara kasutama hakkad. Samas saad ka igal ajal juhendid sulgeda, kui neid enam ei vaja.

 

Kasuta liideseid

SimplBooks raamatupidamistarkvaras on olemas liidesed nii pankadega, e-poodidega kui e-arve operaatoritega. Pankadest on meil olemas liidestused Swedbanki, SEB ja LHV-ga, e-poodidest Shopify, PrestaShopi ja WooCommerce’iga ning e-arve operaatoritestCostPocketi, Envoice’i, Telema ja Finbitega. Liidestused aitavad tarkvaras toiminguid lihtsustada ja automatiseerida tüütuid ning ajanõudvaid tegevusi. Näiteks pangaliideste puhul tasub kindlasti lisaks sisse lülitada ka automaatne töötlemine, mis tähendab, et kui süsteem impordib tehinguid ja suudab neid tuvastada, siis salvestab ta tehinguid automaatselt. Lisaks Swedbanki ja LHV liideste puhul on võimalik maksekorraldusi panka saata. Loe selle kohta lähemalt siit.

 

 

Säästa loodust ja aega ehk saada e-arveid

SimplBooksis saad e-arveid tasuta saata ning e-arve on turvalisem, usaldusväärsem ja efektiivsem. Samuti aitab e-arve hoida kokku väärtuslikku aega, mis kuluks muidu käsitsi andmete sisestamisele. E-arve on mugav, kuna arve saab tasuda internetipangas otse eeltäidetud maksekorralduselt. E-arvete kohta saab lähemalt lugeda siit.

 

Kuluaruanded aruandvate isikute jaoks

Käesoleva aasta kevadel lisandusid SimplBooksi kuluaruanded – see on hea ja mugav viis lisada aruandlusesse andmeid, kui näiteks ettevõtte omanik, juhatuse liige või töötaja teeb ettevõtte nimel ja ettevõtte heaks oste oma isiklikust rahast. Sellisel juhul on mugavam sellised tšekid sisse kanda just kuluaruandena ja selle alusel ettevõtte kontolt (või kassast) tehtud kulutused kompenseerida. Enne kuluaruannete tulekut oli SimplBooksis võimalik kuluaruannete aseainena kasutada ostuarveid, kuid juhul kui selliseid isiklikest vahenditest tehtavaid kulutusi kipub pigem rohkem olema, nt kümnetes igas kalendrikuus, siis on märksa mugavam ja selgem kasutada selle jaoks kuluaruandeid.

 

Finantskanded automaatselt raamatupidamisaruannetes

Sisestades tarkvarasse dokumente, arveid, laekumisi ja töötasusid, siis loob süsteem automaatselt finantskanded ja kajastab andmeid ise vajalikes raamatupidamisaruannetes (bilanss, kasumiaruanne jne). Loe automaatsete kannete kohta siit!

 

Automaatselt koostatud KMD failid

Hetkel veel ei ole võimalik KMD ja TSD otse EMTAsse saata (varsti on!), kuid failist on võimalik andmeid importida ning KMD (k.a INF osad ja VD aruanne) failid koostab süsteem ise. Vaata juhendit siit!

 

Vaata SimplBooks webinare ja kasutusjuhendeid, et veelgi nutikamalt ja ajasäästlikumalt tarkvara kasutada

Kõik meie järelvaadatavad webinarid on leitavad meie YouTube’i kanalilt. Iga webinari juures on ajatemplid vastavate teemadega, et leiaksid võimalikult lihtsasti üles just Sinule olulised teemad. Alati kui hätta jääd, vaata ka meie kasutusjuhendeid – sealt peaksid leidma vastused olulistele küsimustele :) Vajadusel võid alati võtta ühendust ka meie abivalmis kasutajatoega (E-R kl 9.00-16.00).

TÄHELEPANU! SimplBooks blogis kajastatavad teemad ja artiklid ei pruugi olla juriidiliselt täpsed ning soovitame alati nõu pidada spetsialistiga. SimplBooks autorid annavad oma parima, kuid ei võta mingisugust vastutust artiklites olevate võimalike vigade või eksimuste eest. Tuleb arvestada ka ajas muutuvate seadustega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


Proovi 30 päeva tasuta!

Registreerimine on lihtne ja annab sulle võimaluse SimplBooksi riskivabalt proovida!