Jaga seda postitust

SimplBooks tegevjuht Jaanus Reismaa Iob projektist: “Soovime oma klientideni tuua avatumad andmed ning rohkem automaatikat” (1 kommentaar)

Septembri viimasel nädal toimus andmepõhise aruandluse ja raamatupidamise teemaline webinar, kus oli esindatud ka SimplBooks. Webinar räägib andmepõhise aruandluse olemusest ja seosest raamatupidamisega. Lisaks räägitakse avaliku ja erasektori tegevustest seoses sellega. Webinari korraldasid Internet of Business partnerid SimplBooks OÜ, ITL Digital Lab, Eesti Raamatupidajate Kogu, Tieto Estonia AS, Fitek AS, Columbus Eesti AS, BCS Itera AS, Account Studio OÜ, OÜ Skriining. Webinar on mõeldud eelkõige raamatupidajatele, kuid ka kõigile, kes on huvitatud reaalaja majanduse ja e-arvete teemadest. Webinari teema kohta saab pikemalt lugeda siit.

Iob projekti eesmärk on välja töötada majandustehingute (kannete) info standard kogu ettevõtte majandustegevuse kirjeldamiseks. Tehingute kirjeldamiseks on plaanis kasutada XBRL GL standardit, mis on juba maailmas laialt levinud. Projekti on kaasatud e-arvete operaatorid, erialaliidud kui majandustarkvarad. Loe projekti kohta lähemalt siit.

Webinaridel osalenud SimplBooks tegevjuht Jaanus Reismaa rääkis käesoleva projekti kohta, et soov Iob projektist osa võtta seisnes selles, et tuua oma klientideni avatumad andmed ning rohkem automaatikat näiteks raportite või deklaratsioonide esitamisel. Iob projektis töötatakse välja MyCompanyData teenus, mis võimaldab ettevõtte finantsandmeid struktureeritult hoiustada ning sealt edasi raporteerimist automatiseerida.

Jaanus Reismaa sõnul liiguvad tarkvarad täna rohkem teenusepõhisuse poole ehk tarkvara renditakse kuutasu eest, mis muudab kaasaegsed tarkvarad mikroettevõtjatele ja ka väikeettevõtjatele taskukohasteks. “Projektis töötame selle kallal, et aruandluse algandmed oleks võimalikult avatud ja masinloetavad, et nende põhjal saaks aruandeid võimalikult automaatselt koostada.” Reismaa ei oska hetkel ennustada, millal MyCompanyData teenus massidesse jõuab, kuna mikroettevõtjad on väga erineva taustaga ja seega erineva valmidusega uuendustega kaasa minema.

Näiteks kui mikroettevõtte juht teeb oma ettevõtte raamatupidamist ise, siis tõenäoliselt märkab ta seda muudatust rohkem kui ettevõtja, kelle raamatupidamist teeb raamatupidaja. Küsimusi tekib kindlasti ka turvalisuse osas, kuid kuna MyCompanyData teenuse puhul on tegemist hajutatud süsteemiga, siis iga ERP vastutab enda juures üles seatud MyCompanyData teenuse ja andmete eest ise. “Me ei loo tsentraliseeritud süsteemi ehk MyCompanyData andmeid hoitakse kõigi eelduste kohaselt ERP tarkvara teenusepakkuja juures. MyCompanyData teenus on lihtsalt kiht andmete ja muu maailma vahel,” sõnas Jaanus.

Eestikeelne webinar on järelevaadatav siin (paneelvestlus algab alates 1:21:04):

 

Ingliskeelset webinari on võimalik vaadata siit (paneelvestlus algab alates 1:33:51):

 

Proovi kohe

Kaasaegsem ja lihtsam raamatupidamistarkvara, lisaks saad valida lihtsa raamatupidamisteenuse. SimplBooksil on juba üle 10 000 aktiivse kasutaja – registreeri konto ja saad 30 päeva tasuta proovida ning seda riskivabalt (mingeid kohustusi ei teki). Või proovi meie demo versiooni!

TÄHELEPANU! SimplBooks blogis kajastatavad teemad ja artiklid ei pruugi olla juriidiliselt täpsed ning soovitame alati nõu pidada spetsialistiga. SimplBooks autorid annavad oma parima, kuid ei võta mingisugust vastutust artiklites olevate võimalike vigade või eksimuste eest. Tuleb arvestada ka ajas muutuvate seadustega.

Kommentaar (1)

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


Proovi 30 päeva tasuta!

Registreerimine on lihtne ja annab sulle võimaluse SimplBooksi riskivabalt proovida!