Jaga seda postitust

Raamatupidamistarkvarade rahulolu-uuringu statistika 2020 (3)

Viisime läbi uuringu raamatupidajate seas, kus uurisime raamatupidajate rahulolu raamatupidamistarkvarade suhtes. Küsitlust jagasime kolmes infokanalis: Facebooki grupis “Raamatupidamine, majandusarvestus ja maksundus”, RMP.ee ja Raamatupidaja.ee uudiskirjades. Küsitluses osales kokku 228 vastanut, kelle vastuste põhjal tegime kokkuvõtte. Kõigi vastanute vahel loosisime välja Hotelliveeb.ee SPA paketi väärtuses 100 eurot. “Random Name Pickeri” abiga loosisime välja võitja, kelleks osutus Mare Leetsar. Soovime Sulle palju õnne võidu puhul! Võitjaga on ühendust võetud.

Kindlasti on oluline ka mainida, et omaltpoolt me ei mõjutanud kuidagi statistikat ja SimplBooks kanalites küsitlust ei jaganud.

Uuringus oli kokku 13 küsimust ning uuringu mõte oli saada informatsiooni selle kohta, kuidas raamatupidajad on raamatupidamistarkvarade kasutamisega rahul ning mida võiks paremaks muuta. Koostasime sarnase küsitluse ka eelmisel aastal ning vaatasime, kuidas on aastaga rahulolu raamatupidajate seas muutunud. Varasemate tulemuste kohta leiab infot siit.

Statistika uuringu kohta

228 vastanust olid peaaegu pooled vastanutest (112) ühe ettevõtte raamatupidajad. 66 vastanut märkis end vabakutseliseks raamatupidajaks, 32 raamatupidamisbüroo esindajaks, 20 raamatupidamisbüroos töötavaks raamatupidajaks ning 6 mitme ettevõtte raamatupidajaks. Lisaks oli ka teisi vastuseid ning mainin ära, et siin sai mitu vastust märkida ja ka enda vastuse lisada. 

 

Raamatupidamistarkvarade ja teenustega rahulolu

Võrdlesime tarkvaradega rahulolu erinevaid aspekte eelmise aasta statistikaga.

2019 jaanuari statistika (vastanuid 240):

2020 jaanuari statistika (vastanuid 228):

Võrreldes varasema aastaga on kasutajate rahulolu raamatupidamistarkvarade osas langenud igas kategoorias: kasutusmugavuse ja lihtsuse, funktsionaalsuse ja võimaluste, hinna, klienditoe ja juhendite ning tarkvara disaini osas. Kuigi paljud tarkvarad on pidevas arengus ja teenuste kvaliteet pigem kasvab, siis võiks sellest järeldada, et raamatupidajate ootused raamatupidamistarkvarade suhtes on kõrgemaks muutunud ja sellest ka veidi tagasihoidlikum keskmine hinnang.

Kõige kõrgemalt hinnatakse tarkvarade kasutusmugavust ja kasutajatuge ning kõige rohkem ollakse rahulolematud hinna osas. Paljud raamatupidajad kasutavad programmi ka vanast harjumusest, kuid võrreldes eelmise aastaga mõeldakse ka aina rohkem tarkvaravahetuse peale. Tarkvaravahetusest üldiselt ja andmete kinnihoidmisest kirjutasime ka paar nädalat tagasi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kui küsisime, et kas kasutate mitut tarkvara, siis saime vastuse, et üle poole ehk 59,6% vastanutest kasutavad oma töös mitut tarkvara ning ülejäänud 40,4% kasutavad ainult ühte tarkvara. Kokku mainiti 36 erinevat tarkvara ära, nende hulgas oli välja toodud ka üksikuid välismaiseid tarkvarasid.

Teistest tarkvaradest eristuvad selgelt kuus tarkvara, mida raamatupidajad kasutavad ülekaalukalt järgmistest rohkem: SimplBooks, Standard Books, Merit Tarkvara, E-arveldaja, Directo ja SmartAccounts. Vahe 6-nda ja 7-nda tarkvara vahel oli juba rohkem kui 2x.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Esmakordselt uurisime raamatupidajate käest, milliseid erialaseid infokanaleid nad pigem kasutavad ning selgelt eristusid kaks raamatupidamisportaali www.rmp.ee (80,9% vastanutest) ning www.raamatupidaja.ee (61,8% vastanutest).
Lisaks mainiti RUP.ee-d, sotsiaalmeediat, ERK.ee-d, Riigi Teatajat ja EMTA-t.

 

Kirjuta kommentaaridesse, mida võiksime järgmisel korral veel küsida!

Proovi kohe

Kaasaegsem ja lihtsam raamatupidamistarkvara, lisaks saad valida lihtsa raamatupidamisteenuse. SimplBooksil on juba üle 10 000 aktiivse kasutaja – registreeri konto ja saad 30 päeva tasuta proovida ning seda riskivabalt (mingeid kohustusi ei teki). Või proovi meie demo versiooni!

TÄHELEPANU! SimplBooks blogis kajastatavad teemad ja artiklid ei pruugi olla juriidiliselt täpsed ning soovitame alati nõu pidada spetsialistiga. SimplBooks autorid annavad oma parima, kuid ei võta mingisugust vastutust artiklites olevate võimalike vigade või eksimuste eest. Tuleb arvestada ka ajas muutuvate seadustega.

Comments (3)

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


Proovi 30 päeva tasuta!

Registreerimine on lihtne ja annab sulle võimaluse SimplBooksi riskivabalt proovida!