Jaga seda postitust

Raamatupidamistarkvarade rahulolu-uuringu statistika 2021 (0)

Paari nädala jooksul viisime läbi uuringu raamatupidajate seas, kus uurisime raamatupidajate rahulolu raamatupidamistarkvarade suhtes. Küsitlust jagasime kolmes infokanalis: Facebooki grupis “Raamatupidamine, majandusarvestus ja maksundus”, RMP.ee ja Raamatupidaja.ee uudiskirjades. Küsitluses osales kokku 198 vastanut, kelle vastuste põhjal tegime kokkuvõtte. Kõigi vastanute vahel loosisime välja Hotelliveeb.ee SPA paketi väärtuses 100 eurot. “Random Name Pickeri” abiga loosisime välja võitja, kelleks osutus Luise Savik. Soovime võitjale palju õnne võidu puhul! Võitjaga on ühendust võetud.

Toome ka välja selle, et omaltpoolt me ei mõjutanud kuidagi statistikat ja SimplBooks kanalites küsitlust ei jaganud.

Uuringus oli sarnaselt eelmise aasta uuringule 13 küsimust. Mitme eelneva aasta jooksul oleme sarnast uuringut läbi viinud ning tegime seda ka sel aastal, et olla kursis raamatupidajate rahuloluga raamatupidamistarkvarade osas.

Statistika uuringu kohta

85 kõikidest vastanutest olid ühe ettevõtte raamatupidajad, 57 vastajat märkis end vabakutseliseks raamatupidajaks, 38 vastajat olid raamatupidamisbüroo esindajad, 36 raamatupidamisbüroos töötavaid raamatupidajaid, 5 mitme ettevõtte raamatupidajaid ning üks ettevõtja. Lisaks oli ka teisi vastuseid ning mainin ära, et siin sai mitu vastust märkida ja ka enda vastuse lisada.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Raamatupidamistarkvarad

Uurigust tuli välja, et kõige populaarsemad tarkvarad, mida raamatupidajad põhiliselt kasutavad on SimplBooks, Merit Tarkvara, Standard Books ja Directo. Uurisime ka, milliseid raamatupidamistarkvarasid raamatupidajad lisaks ühele põhilisele tarkvarale veel kasutavad. Vastustes toodi enamasti välja SimplBooks, E-arveldaja, SmartAccounts, Merit Tarkvara ja Standard Books.

 

Rahulolu raamatupidamistarkvarade ja nende teenustega

Võrdleme tarkvaradega rahulolu erinevaid aspekte eelmise aasta statistikaga.

2021:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2020:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Võrreldes eelmise aastaga on kasutajate rahulolu raamatupidamistarkvarade osas jäänud suures pildis samaks. Sel aastal tõime juurde ka ühe uue aspekti, milleks on uuendused. Kõige rohkem ollakse raamatupidamistarkvarade puhul rahul tarkvarade kasutusmugavuse ja lihtsusega, funktsionaalsuse ja võimalustega ning tarkvara disainiga. Graafikutelt võib märgata, et rahulolematus hinna ning kasutajatoe ja juhendite osas on veidi suurenenud võrreldes eelmise aastaga. Viimase kahe aasta jooksul on hind endiselt aspekt, millega ollakse kõige vähem rahul.

 

Kui küsisime, mis põhjusel just seda tarkvara kasutate, siis vastati peamiselt:

  • Tarkvara lihtsuse ja mugavuse pärast
  • Harjumuse pärast
  • Firma juhatuse valiku pärast

 

Küsisime, milline on täna raamatupidaja suurim murekoht? Vastused jaotusid laias laastus kolmeks peamiseks probleemiks:

  • Kõikide seadusemuudatustega kursis olemine on keeruline
  • Kliendid ei esita dokumente õigeaegselt
  • Raamatupidamistarkvarades võiks olla rohkem automaatikat

 

Kui Sul on ideid, mida võiksime järgmine kord veel lisaks uurida, siis kirjuta julgelt alla kommentaaridesse!

 

Raamatupidamistarkvarade rahulolu-uuringu statistika 2020

Proovi kohe

Kaasaegsem ja lihtsam raamatupidamistarkvara, lisaks saad valida lihtsa raamatupidamisteenuse. SimplBooksil on juba üle 10 000 aktiivse kasutaja – registreeri konto ja saad 30 päeva tasuta proovida ning seda riskivabalt (mingeid kohustusi ei teki). Või proovi meie demo versiooni!

TÄHELEPANU! SimplBooks blogis kajastatavad teemad ja artiklid ei pruugi olla juriidiliselt täpsed ning soovitame alati nõu pidada spetsialistiga. SimplBooks autorid annavad oma parima, kuid ei võta mingisugust vastutust artiklites olevate võimalike vigade või eksimuste eest. Tuleb arvestada ka ajas muutuvate seadustega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


Proovi 30 päeva tasuta!

Registreerimine on lihtne ja annab sulle võimaluse SimplBooksi riskivabalt proovida!