Jaga seda postitust

Lao inventuur nüüd SimplBooksis (0)

Lao arvestuse ühe osana lisandus nüüd juurde lihtne ja mugav lao inventuuri tegemise võimalus.

Kuidas inventuur töötab ja mida see endas sisaldab?

Lühidalt kätkeb inventuuri funktsionaalsus endas lugemislehte (PDF), inventuuri dokumendi sisestamist mingi kindla kuupäeva kohta valitud lao ja artiklite kohta, laoseisu korrigeerivaid dokumente ning seotud automaatseid raamatupidamise kandeid.

Esimese sammuna saad välja printida laoseisu lugemislehe valitud lao kohta. Kui laoseisud on üle loetud ja lugemisleht täidetud, siis saab sellel olevad tegelikud numbrid SimplBooks süsteemi sisestada. Selle jaoks on lao mooduli menüüs uus valik “Inventuur”. Inventuuri sisestamisel tuleb valida inventuuri kuupäev (lugemise lõpetamise kuupäev), valida ladu mille kohta inventuuri sisestada soovite ning sisestada loetud artiklite tegelikud kogused.

Inventuuri salvestamisel koostab süsteem vastavalt leitud erinevustele, SimplBooksi ja tegelikkuse vahel, laoseisu korrigeerimise dokumendid kas arvele võtmiste kohta, mahakandmiste kohta või mõlema kohta. Lisaks koostab süsteem ka korrigeerimisdokumentidega seotud finantskanded.

Lõpptulemuseks on SimplBooks laojääke korrigeerivad laodokumendid ning finantskanded, mis korrigeerivad ka raamatupidamise andmed muudetud laojäägile vastavaks.

Mis pärast inventuuri sisestamist juhtub?

Inventuuri sisestamisel tuleb arvestada mõningate edasiste piirangutega süsteemis. Nimelt ei saa siis enam inventuuri dokumendile sisestatud artiklite koguseid muuta inventuurile valitud laos. Samas nende artiklite omahinda saab muuta. Veel olgu öeldud, et kui soovite muuta mõnda müügiarvet, mis jääb enne inventuuri, siis seda saab teha aga ainult nende artiklite osas, mida järgneval või järgnevatel inventuuri dokumentidel märgitud ei ole.

Uute arendusteni!

Kui sul on huvi laomooduli kohta lähemalt uurida, siis saad laomooduli juhendeid vaadata siit.
Eelmises postituses sai välja toodud novembri uuendused ning ei tasu ka unustada, et SimplBooksiga on e-arvete saatmine tasuta.

Proovi kohe

Kaasaegsem ja lihtsam raamatupidamistarkvara, lisaks saad valida lihtsa raamatupidamisteenuse. SimplBooksil on juba üle 10 000 aktiivse kasutaja – registreeri konto ja saad 30 päeva tasuta proovida ning seda riskivabalt (mingeid kohustusi ei teki). Või proovi meie demo versiooni!

TÄHELEPANU! SimplBooks blogis kajastatavad teemad ja artiklid ei pruugi olla juriidiliselt täpsed ning soovitame alati nõu pidada spetsialistiga. SimplBooks autorid annavad oma parima, kuid ei võta mingisugust vastutust artiklites olevate võimalike vigade või eksimuste eest. Tuleb arvestada ka ajas muutuvate seadustega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


Proovi 30 päeva tasuta!

Registreerimine on lihtne ja annab sulle võimaluse SimplBooksi riskivabalt proovida!