Jaga seda postitust

Külalispostitus: Väikeettevõtjana näen lähitulevikus pigem võimalusi kui ohtusid (0)

Kriis on hetkel enim kajastust saanud teema ning lisaks SimplBooks väikeettevõtete kriisiuuringu tulemustele soovisime lähemalt saada teada väikeettevõtja arvamust praegusest olukorrast. Meiega nõustus oma arvamusi ja kogemust jagama Eesti Ettevõtluskõrgkooli Mainori majandusõppejõud Janek Popell, kes juhib ka samal ajal kahte väikeettevõtet täpsemalt toitlustuse ning koolituste valdkonnas. Küsisime, kuidas ta näeb hetkeolukorda just väikeettevõtja silmis.

“Väikeettevõtjana näen praegu ja ka lähitulevikus pigem võimalusi kui ohtusid.”

 

Ma olen ise väikeettevõtja, kelle tegevusvaldkondadeks on 12 kuud aastas inimeste arendamise valdkond ning suveperioodil tegelen lisaks avaliku toitlustamisega. Me kõik loeme päevi ja ootame aega, et elu normaalsetesse rööbastesse tagasi pöörduks. Üles puhutud ja liiga ennatlikud on arvamused, et palju muutub ja midagi pole enam endine. Fakt on see, et majandusringlus aeglustub, mis tekitab olukorra, kus rahamass väheneb. Väikeettevõtjana näen siis praegu ja ka lähitulevikus pigem võimalusi kui ohtusid. Võimalus on omandada mõne muu tegevusvaldkonna teadmised ja oskused, võimalus on ka vahetada tegevusvaldkonda.

Mina kasutan ja soovitan väga ka kõigil teistel kasutada olemasolevat perioodi plaanide tegemiseks, nii lühiajaliste kui ka pikaajaliste plaanide koostamiseks. Kui olukord muutub, siis ei tule mitte uut plaani teha, vaid kas kasutada mõnda teist plaani või käesolev ringi teha. Fakt on ka see, et väga varsti oleme jälle vabad ja siis on võidumees see, kel plaan olemas. Hoidke usaldusväärsed inimesed enda läheduses, et koheselt kui võimalus avaneb, saaksite nad kaasata. Olen veendunud, et viiruse mõju haridussektorile on minimaalne ja avalik toitlustamine taastub nädalate jooksul peale piirangute lõppu. Igatahes!

Õppejõuna ning koolitajana töötamist pole kriis negatiivselt mõjutanud

 

Toitlustamise puhul pole ma midagi leiutama hakanud, sest kojukanne on turul olemas ning väliüritusi ei toimu. Kuna tegemist on pereettevõttega siis oleme valmisolekus. Kui karantiin kaob, siis tuleb turule konkurente juurde, sest välitoitlustuses saab raha kiiremini liikuma, viies toidu inimesele lähemale. Samas näen selles valdkonnas vähemalt ajutist mahtude kasvu, kuna inimesed on väsinud kodus olemisest ja tulevad suure heameelega õue ja erinevatele väliüritustele. Näen siin pigem teenimisvõimaluste kasvu kui kahanemist. Palju inimesi ikka omale kodust võileivad kaasa teevad.

Külalispostitus SimplBooks

Inimeste arendamise puhul kasutan ma virtuaalõpet ja see on võimalik läbi Zoomi, MS Teamsi, Google Meeti või läbi Skype. Virtuualkoosolekute pidamine pole mulle võõras, kuna hiljutised korporatsioonis töötamise aastatel oli Skype igapäevane tööriist. Pigem näen ma siin jälle võimalusi muuta õpet veel efektiivsemaks, pakkudes üliõpilastele ja teistele koolitatavatele valida aega, kohta ja viisi, kuidas oma teadmisi arendada. Kriis pole mind selles osas mõjutanud. Fakt on see, et ka mina tunnen puudust vahetust õppest, aga selle taastumine on ainult aja küsimus.

 

 

 

TÄHELEPANU! SimplBooks blogis kajastatavad teemad ja artiklid ei pruugi olla juriidiliselt täpsed ning soovitame alati nõu pidada spetsialistiga. SimplBooks autorid annavad oma parima, kuid ei võta mingisugust vastutust artiklites olevate võimalike vigade või eksimuste eest. Tuleb arvestada ka ajas muutuvate seadustega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


Proovi 30 päeva tasuta!

Registreerimine on lihtne ja annab sulle võimaluse SimplBooksi riskivabalt proovida!