Jaga seda postitust

SimplBooks 12! (0)

SimplBooks on taaskord saanud aasta vanemaks ja mõtlesin, et panen seekord kirja, kuidas kõik alguse sai ja miks. Tahaks rääkida mingi holliwoodiliku loo sellest, kuidas kaks ettevõtlikku noort ühel suvel kellegi garaažis äriplaani tegid ja koodi kribasid ööl ja päeval, aga päris nii klišee see kahjuks või õnneks ei olnud. Me nimelt ei olnud enam esimeses nooruses ja garaaži meil ka sel hetkel võtta ei olnud. Küll aga olime ettevõtlikud ja optimistlikud, et mitte öelda naiivsed.

Alguse sai kõik tegelikult olemasolevast hästi lihtsast veebipõhisest arvete koostmise tarkvarast, mille ma olin enda tarbeks veidi aega varem kokku klopsinud. Pärast paari kohtumist ja ükssarviku plaanide tegemist sai Renega käed löödud ja nii saigi alguse SimplBooks ….noh tegelikult mitte päris. Alguses tegutsesime teise olemasoleva ettevõtte alt lihtsalt katsetamiseks ja nimi oli hoopis eAktiva, mis, nagu selgus, oli mingi (vist) finantsportaali nimi tol ajal. Aga, nagu ütlesin, plaanid olid suured ja algus oli tehtud. Taganemisteed enam ei olnud!

Sellest ajast meenuvad veel mitmed koosolekud, mida ühe või teise juures kodus pidasime, sest meil oli juba siis kodukontor teemaks. Ikkagi ajast ees! Nende koosolekute käigus mõtlesime välja ka meie tänase nime – SimplBooks, sest olgem ausad, ega sellise nimega nagu eAktiva ikka maailma ei valluta. Ah et miks meil nimes typo sees on? Sest kusagil India piirkonnas (ilma naljata) mõeldi ka, et see on hea nimi raamatupidamisega seonduvale ettevõttele ja vastav .com domeen oli juba võetud :(

Sellega sai meie hämar ettevõtluse algusaeg läbi ja algas päris bizniss! Algus oli põnev ja raske samal ajal. Tarkvaras oli palju puudusi ja klientide usaldus oli madal, kuna olime uued. Aga umbes 30 klienti esimesel aastal tekitas tunde, et Eesti turg on samahästi kui meie! See, et olime Eestis mikro- ja väikeettevõtetele esimene täielikult veebipõhine raamatupidamistarkvara, oli samal ajal meie eeliseks ja komistuskiviks. Eesti turu jaoks oli veebipõhine raamatupidamistarkvara sisuliselt uus asi ja vaja oli teha palju selgitustööd, näiteks turvalisuse osas.

Aga õnneks on eestlane üks innovaatiline IT-rahvas ja võttis selle suure muudatuse suht kähku omaks. Edasi ei jäänudki muud üle, kui hakata SimplBooks supertiimi kasvatama, sest pärast esimest aastat tuli kliente juba uksest ja aknast sisse. Siinkohal tahaks teha sügava kummarduse nii meie praegustele kui ka endistele tiimiliikmetele, kes kõik on oma olulise panuse SimplBooksi arengusse andnud! Samuti täname kõiki oma kliente senise usalduse eest. Me ei oleks täna siin ilma kummagi osapooleta. Ja täna oleme taaskord väga huvitavas kohas, oleme juba üle aasta valmistunud järgmisteks suurteks sammudeks, mida oleme kohe-kohe astumas…

TÄHELEPANU! SimplBooks blogis kajastatavad teemad ja artiklid ei pruugi olla juriidiliselt täpsed ning soovitame alati nõu pidada spetsialistiga. SimplBooks autorid annavad oma parima, kuid ei võta mingisugust vastutust artiklites olevate võimalike vigade või eksimuste eest. Tuleb arvestada ka ajas muutuvate seadustega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


Proovi 30 päeva tasuta!

Registreerimine on lihtne ja annab sulle võimaluse SimplBooksi riskivabalt proovida!