Jaga seda postitust

8 nippi SimplBooksi kasutajale efektiivsemaks tööks (0)

Panime kirja nipid, mida SimplBooksi kasutajal oleks hea teada ja kasutusele võtta, et töö SimplBooksiga oleks võimalikult efektiivne ja ajasäästlik.

 

 

Võta kasutusele liidesed

SimplBooksil on 11 liidest: pangad (Swedbank, LHV, SEB), e-poed (PrestaShop, Shopify, WooCommerce), e-arve operaatorid (CostPocket, Envoice, Finbite, kaubandusettevõtetega koostööd tegevate ettevõtele Telema) ja maksuamet. Liidesed aitavad kiirendada paljusid protsesse SimplBooksi ja teise osapoole vahel, näiteks võttes kasutusele pangaliidesed, võid ühes kuus kokku hoida lausa mitu tundi väärtuslikku aega! Liideste kasutamiseks tuleb need esmalt aktiveerida SimplBooks keskkonnas. Vaata kasutusjuhendeid liideste aktiveerimiseks siit!

Saada e-arveid

SimplBooksis saad e-arveid tasuta saata ning e-arve on turvalisem, usaldusväärsem ja efektiivsem kui PDF-arve. Samuti aitab e-arve hoida kokku väärtuslikku aega, mis kuluks muidu käsitsi andmete sisestamisele. E-arvete kohta saab lähemalt lugeda siit.

Saada igakuine käibedeklaratsioon otse EMTA-sse

Igakuine käibedeklaratsiooni esitamine on nüüd palju lihtsam! Käesoleva aasta märtsis lisandus SimplBooksi masin-masin liides e-MTA-ga, mis võimaldab saata KMD faili otse tarkvarast maksuametisse. Selleks tuleb vaid aktiveerida liides.

Tööalased autosõidud märgi sõidupäevikusse

Sõidupäevikusse saad mugavalt kanda sisse kõik isikliku autoga tehtud tööalased sõidud ja see on aluseks kompensatsiooni maksmisel. Sõidupäevikusse saad sisestada autot kasutanud isiku nime, auto registrinumberi, sõidu tegemise kuupäev, sõidu eesmärk, läbisõidu alg- ja lõppnäidu ning sõidetud kilomeetrite arvu. Aruannetest saad hiljem vaadata kõiki tehtud sõite. Sõidupäeviku leiad SimplBooksis üles “Tehingud” menüü alt valides “Kulu- ja lähetusaruanded” –  “Uus aruanne” – “Sõidupäevik”. Vaata juhendit siit!

Töölähetuste jaoks kasuta lähetusaruandeid

Kõik lähetusega seotud kulud on võimalik lihtsasti sisestada lähetusaruannetena. Lähetusaruande kuludokumentide alla lisa ainult sellised dokumendid, mille eest on tasutud lähetuses olles aruandva isiku poolt (enne lähetusele asumist ettevõtte poolt juba makstud kulusid siia ei kanta, nt piletid ja hotell). Lähetusaruandes kajastatakse töölähetusega seotud päevarahasid ja ka kuluaruandele sarnaselt lähetusega seotud muid kuludokumente. Lähetusaruandeid saad sisestada “Tehingud” alt – “Kulu- lähetusaruanded” – “Uus aruanne” – “Lähetusaruanne”. Vaata juhendit siit!

Sularaha või isikliku kaardiga tehtud ostud lisa kuluaruannetesse

Kasuta kuluaruannete võimalusi ettevõtte jaoks tehtud ostude puhul, mille eest aruandev isik on tasunud isikliku pangakaardiga või sularahas. Kuluaruannete põhjal saab need kulud kompenseerida. Kuluaruanded leiad samamoodi menüüst “Tehingud” alt – “Kulu-ja lähetusaruanded” – “Uus aruanne” – “Kuluaruanne”. Vaata juhendit siit!

Majandusaasta lõpukanded ja amortisatsioonikanded tekivad automaatselt

Kui automaatsed kanded on keskkonnas lubatud, siis saab süsteem koostada kõikidele sisestatud dokumentidele kandeid automaatselt. Samuti koostab süsteem automaatselt majandusaasta lõpus tulu-ja kulukontode sulgemiskanded ja põhivara amortisatsioonikanded. NB! Me ei soovita automaatset kannete koostamist maha võtta, sest muidu ei toimi süsteem korrektselt.

Kasuta kiirklahve

Kiirklahvid ehk kiirvalikud aitavad tarkvaras kiiremini Sinu soovitud tegevusi teha, näiteks müügi- või ostuarve sisestamise vaatesse minna jpm. Kiirklahvid saad avada parempoolsest ülemisest nurgast klikates välgunoole ikoonil või hoides all “CTRL” klahvi.

 

Proovi kohe

Kaasaegsem ja lihtsam raamatupidamistarkvara, lisaks saad valida lihtsa raamatupidamisteenuse. SimplBooksil on juba üle 10 000 aktiivse kasutaja – registreeri konto ja saad 30 päeva tasuta proovida ning seda riskivabalt (mingeid kohustusi ei teki). Või proovi meie demo versiooni!

TÄHELEPANU! SimplBooks blogis kajastatavad teemad ja artiklid ei pruugi olla juriidiliselt täpsed ning soovitame alati nõu pidada spetsialistiga. SimplBooks autorid annavad oma parima, kuid ei võta mingisugust vastutust artiklites olevate võimalike vigade või eksimuste eest. Tuleb arvestada ka ajas muutuvate seadustega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


Proovi 30 päeva tasuta!

Registreerimine on lihtne ja annab sulle võimaluse SimplBooksi riskivabalt proovida!