Jaga seda postitust

Alustava ettevõtte toetused (0)

Igal alustaval ettevõtjal on palju ideid ja teotahet, kuid vahendeid selle jaoks alati ei pruugi olla. Õnneks on olemas alustava ettevõtte toetused, mis aitavad ettevõtte käima lükata. Kõige sagedamini kasutatakse selleks Riigi Tugiteenuste Keskuse (RTK) kaudu starditoetust ja Töötukassa toetust.

Alustava ettevõtte toetused

 

Maakondlikud arenduskeskused (MAKid) pakuvad tasuta nõustamisteenust, mis aitab ettevõtja jaoks välja selgitada täpsemad vajadused ja võimalused. Toome järgnevalt välja mõned toetused, mille taotlemist võiks kaaluda.

Starditoetus

 
Riigi Tugiteenuste Keskuse (RTK) kaudu saab ettevõtja taotleda starditoetust. Starditoetuse saamise tingimuseks on see, et ettevõtte asutamisest ei tohi olla möödas rohkem kui kaks aastat. Starditoetuse maksimaalne suurus on 15 000 eurot ning seda saab kasutada ettevõtte põhivara soetamiseks, tööjõukulude finantseerimiseks, turundustegevuste elluviimiseks ja rakendustarkvara ostmiseks ning arendamiseks. 

Kuidas taotleda? – Selle jaoks on esmalt vaja läbida toetuse eelnõustamine ja seeläbi saada eelhinnang toetuse vajaduseks. Kui see on olemas, siis saab juba esitada taotluse RTK lehel. Vaata lähemalt siit!

Töötukassa toetus (EVAT)

 
Töötukassa kaudu saab taotleda ettevõtlusega alustamise toetust (EVAT) Töötukassas registreeritud töötu, kes: 

1) on täisealine ja läbinud ettevõtluskoolituse mahus vähemalt 56 tundi
või
2) on täisealine, kellel on majandusalane kutse- või kõrgharidus või ettevõtluskogemus vähemalt aasta.

Toetust saab taotleda ka Töötukassas tööotsijana registreeritud pensioniealine inimene, kellel on samuti eelnevad tingimused täidetud.

Töötukassa toetuse maksimaalne suurus on 6000 eurot ning seda toetust antakse majandustegevuse alustamiseks alles uuele asutatavale äriühingule või FIE-le. Vaata lähemalt siit!

 

Ettevõtluse arendamise sihtasutuse (EAS) toetused

 
EAS pakub alustavale ettevõtjale lisaks toetustele ja nõustamisele ka praktilisi koolitusi ja töötubasid oma valdkonna ekspertide juhendamisel. Vaata lähemalt siit!

 

Euroopa Liidu struktuurifondide toetused

 
Euroopa struktuuri- ja investeerimisfondidest saab taotleda toetusi konkreetsete etteantud toetusmeetmete raames ning avatud taotlusvoorude kaudu, mida korraldavad rakendusüksused. Loe lähemalt siit! 

 

Proovi kohe

Kaasaegsem ja lihtsam raamatupidamistarkvara, lisaks saad valida lihtsa raamatupidamisteenuse. SimplBooksil on juba üle 10 000 aktiivse kasutaja – registreeri konto ja saad 30 päeva tasuta proovida ning seda riskivabalt (mingeid kohustusi ei teki). Või proovi meie demo versiooni!

TÄHELEPANU! SimplBooks blogis kajastatavad teemad ja artiklid ei pruugi olla juriidiliselt täpsed ning soovitame alati nõu pidada spetsialistiga. SimplBooks autorid annavad oma parima, kuid ei võta mingisugust vastutust artiklites olevate võimalike vigade või eksimuste eest. Tuleb arvestada ka ajas muutuvate seadustega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


Proovi 30 päeva tasuta!

Registreerimine on lihtne ja annab sulle võimaluse SimplBooksi riskivabalt proovida!