Jaga seda postitust

Lähetusaruanded ja sõidupäevik SimplBooksis (3)

Nüüd on võimalik SimplBooksis eraldi dokumentidena sisestada lähetusaruandeid ja sõidupäevikuid.

Koos kevadel lisandunud kuluaruannetega katavad need kolm dokumenti enamuse ettevõtte aruandvate isikutega ja töötajatega seotud kuludokumentide vajadused. Saab sisestada välislähetusi, erinevaid tööga seotud sõitude kulutusi ja nii igapäevaseid kui lähetusega seotud kuluaruandeid. Kuluaruannetest saad lähemalt lugeda sellest blogipostitusest: Kuluaruanded SimplBooksis.

Mis asjad on lähetusaruanded ja kellele need on?

Lähetuskulude aruande koostab ettevõtte töötaja või aruandev isik juhul, kui ta käib töölähetusel. Töölähetuseks loetakse töö tegemist väljaspool töölepingus määratletud tööpiirkonda, mis on enamasti linna või valla täpsusega. Lähetusaruandes kajastatakse töölähetusega seotud päevarahasid ja ka kuluaruandele sarnaselt lähetusega seotud muid kuludokumente. Eesti hetkel kehtivate seaduste kohaselt on töölähetuse päevarahadel maksuvabad piirid ja välislähetuste puhul ka miinimumid. Samas nt Eesti-sisese lähetuse puhul maksuvaba päevaraha ei ole, vaid igasugust päevaraha väljamakset tuleb käsitleda kui erisoodustust.

Mis asi on sõidupäevik ja kellele need on?

Ettevõttel on õigus maksta juhatuse liikmele või töötajale tööks vajalike sõitude eest isikliku auto kasutamise hüvitist ehk autokompensatsiooni. Käesoleva blogipostituse kirjutamise hetkel on Eestis kehtiv maksuvaba hüvitise määr 335 EUR ühes kalendrikuus. Hüvitamise aluseks ongi seesama sõidupäevik.

Kuidas neid leida ja täita?

SimplBooksis leiate nimetatud aruanded peamenüüst “Tehingud” kategooria alt valides sealt “Kulu- ja lähetusaruanded”. Vajutades avanevas nimekirjas nuppu “Uus aruanne” avaneb hüpikaken, kus saate valida, millist tüüpi kuludokumenti soovite lisada. Nüüd on siis valikus “Kuluaruanne”, “Lähetusaruanne” ja “Sõidupäevik”.

Täpsemad juhised leiab meie kasutusjuhenditest:

 

Ja nagu alati – kui jääte nende dokumentide sisestamisega hätta, siis võtke julgesti ühendust meie väga sõbraliku kasutajatoega kas e-posti või telefoni teel.

Edukat majandusaasta jätku soovides
SimplBooks tiim

Webinar “Kuluaruanne, lähetusaruanne ja sõidupäevik”

Kuluaruanded SimplBooksis

TÄHELEPANU! SimplBooks blogis kajastatavad teemad ja artiklid ei pruugi olla juriidiliselt täpsed ning soovitame alati nõu pidada spetsialistiga. SimplBooks autorid annavad oma parima, kuid ei võta mingisugust vastutust artiklites olevate võimalike vigade või eksimuste eest. Tuleb arvestada ka ajas muutuvate seadustega.

Comments (3)

  • Kuluaruanded SimplBooksis - SimplBooks Vasta

    […] UUS! Lähetusaruanded ja sõidupäevik SimplBooksis […]

    21/10/2021 at 13:56
  • Gianni Periculoso Vasta

    It would be really great if you can add multi-currency invoices and bank accounts. People in Estonia do business all over the world….

    24/10/2021 at 11:39
    • Rene Meres Vasta

      Hi Gianni!
      Thanks for the feedback!
      If I understand you correctly, then this is something we are working on in the near future :)

      25/10/2021 at 15:36

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


Proovi 30 päeva tasuta!

Registreerimine on lihtne ja annab sulle võimaluse SimplBooksi riskivabalt proovida!