Jaga seda postitust

Levinud müüdid raamatupidamistarkvara kohta (0)

Panime kirja mõned levinumad müüdid raamatupidamisest. Tänapäeva võimalused toetavad väga suurel määral seda, et raamatupidamine saab olla lihtne ka algaja ettevõtja jaoks. Järjest enam lisandub uusi automaatseid lahendusi selles valdkonnas ning üha vähem hakkab tulevikus aega kuluma tüütutele rutiinsetele lisategevustele.

“Raamatupidamistarkvara kasutamine on keeruline ja nõuab suuri tehnilisi oskusi”

 
Paljudele, kes pole palju kokku puutunud raamatupidamisega, kõlab juba sõna “raamatupidamistarkvara” keeruliselt. Inimene suudab kohaneda kõigega ning võib olla üllatav, et algul keerulisena tundunud tarkvara võib olla imelihtne. Üldiselt on ikkagi nii, et kui oled pidev nutitelefoni või arvuti kasutaja, siis raamatupidamistarkvaras orienteerumine ei tohiks ka olla midagi keerulist. Paljude raamatupidamistarkvarade (sh. ka muude tarkvarade) üldine ülesehitus ja algoritmid on sarnased, kuid tuleb arvestada, et igal tarkvaral on siiski oma loogika. SimplBooks on loodud just selle põhimõttega, et raamatupidamistarkvara oleks lihtne ja seda ka algajatele kasutajatele. Hiljuti lisandusid SimplBooks programmi ka väikesed lisajuhendid, mis juhendavad kasutajat tarkvara kasutamisel ja annavad soovitusi. Lisaks on meil olemas palju kasutusjuhendeid, webinare ning kasutajatugi, kes on alati abiks.

“Raamatupidamisprogramm on ettevõttele alati suur kulu”

 
Kõik sõltub ettevõtte suurusest ja vajadustest. Mikro- ja väikeettevõtted, mis ei vaja raamatupidamises erilahendusi, saavad täiesti mõistliku hinna eest raamatupidamistarkvara kasutada. Tõsi, raamatupidamine teha Excelis on odavam, kuid raamatupidamistarkvara annab nii palju rohkem võimalusi juurde. Alustades sellest, et kõik ettevõtte raamatupidamisega seonduv asub ühes programmis ning sealt saad alati hea ülevaate oma ettevõtte rahalistest seisudest. Võib öelda, et raamatupidamistarkvara on küll kulu, kuid samas see annab ettevõttele organiseerituse raamatupidamises ning muudab ettevõtja elu siiski palju lihtsamaks. SimplBooksis on näiteks kohe võimalik vaadata ettevõtte ülevaadet kogu raamatupidamisest ja seisudest võrreldes varasemate kuupäevadega. SimplBooks pakub palju erinevaid mugavad lahendusi ettevõtjale, mis muudab tema elu palju lihtsamaks ning seega kulub vähem aega raamatupidamise peale ja ettevõtja saab keskenduda hoopis oma eesmärkidele ja ettevõtte paremaks muutmisele. SimplBooks on oma hindade poolest vägagi taskukohane Eesti mikro- või väikeettevõtjale, paketid algavad alates 14,90 €/ kuu.

“Raamatupidamisprogrammi on mõtet kasutusele võtta alles siis, kui ettevõte laieneb”

 
Ettevõttega alustades on raamatupidamine üsna rahulik tegevus, sest arveid esitada pole väga palju ja muid deklaratsioone on ka algstaadiumis vähe. Miks ma siis peaksin ettevõttega alustades juba võtma raamatupidamistarkvara kasutusele? Põhjus on üsna lihtne: hiljem, kui arveid, deklaratsioone ja aruandeid on rohkem, on keeruline kogu seda mahtu ära hallata. Kui võtta tarkvara kasutusele juba ettevõtte varajases faasis, siis hiljem on palju lihtsam analüüsida kõiki raamatupidamisega seotud andmeid ning pärast ei pea näiteks kuskilt mujalt tabelist hakkama neid ümber kopeerima, sest see on ka lisatöö juba. Samuti harjud kiiremini ära tarkvara endaga ning kui töömaht oluliselt juba kasvab, siis tarkvara kasutamine on Sinu jaoks juba selge ja sellega harjumisele enam aega ei kulu. Saad keskenduda ettevõtte kasvule ja muudele olulistele teguritele, mis selles faasis ette tulevad. Raamatupidamistarkvara ei ole tüütu kohustus, vaid pigem just aitab Sul kokku hoida väärtuslikku aega ja automatiseerida palju toiminguid, mille peale vanasti kulus käsitsi palju aega.

“Raamatupidamise tegemine on keeruline ja võtab alati palju aega”

 
Seda müüti murda on võimalik kahel viisil. Variant 1: kui sa oled matemaatika, loogilise mõtlemise ja numbritega sõber ning soovid oma ettevõtte raamatupidamise ise ära hallata, siis võta lihtsalt veidi aega selleks, et teha endale selgeks raamatupidamise põhitõed ning võttes appi raamatupidamistarkvara poolsed juhendid tarkvara kasutamiseks, siis peagi näed, et tegelikult ei ole asi üldse nii keeruline, kui alguses tundub. Variant 2: kui numbrid pole kohe üldse Sinu teema ning Sul pole aega sellesse süveneda ja raamatupidamise teadmisi omandada, siis tee oma elu lihtsamaks ja võta appi raamatupidaja. Ettevõttele lisandub küll kulu, kuid sa tegelikult säästad tohutu hulga oma aega ja kokkuvõttes ikkagi võidad :) Raamatupidamine tänapäeval ei võta enam nii palju aega, sest raamatupidamistarkvarad pakuvad üha enam automatiseeritud lahendusi, seega raamatupidamine muutub ajas palju lihtsamaks. Samuti võimaldavad tänapäeva lahendused kergesti leida vastuseid keerulistele küsimustele. 

Proovi kohe

Kaasaegsem ja lihtsam raamatupidamistarkvara, lisaks saad valida lihtsa raamatupidamisteenuse. SimplBooksil on juba üle 10 000 aktiivse kasutaja – registreeri konto ja saad 30 päeva tasuta proovida ning seda riskivabalt (mingeid kohustusi ei teki). Või proovi meie demo versiooni!

TÄHELEPANU! SimplBooks blogis kajastatavad teemad ja artiklid ei pruugi olla juriidiliselt täpsed ning soovitame alati nõu pidada spetsialistiga. SimplBooks autorid annavad oma parima, kuid ei võta mingisugust vastutust artiklites olevate võimalike vigade või eksimuste eest. Tuleb arvestada ka ajas muutuvate seadustega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


Proovi 30 päeva tasuta!

Registreerimine on lihtne ja annab sulle võimaluse SimplBooksi riskivabalt proovida!