Jaga seda postitust

1. juulist jõustusid kaks olulist Euroopa Liidu maksumuudatust (0)

Alates 1. juulist 2021 jõustusid Euroopa Liidus olulised muudatused käibemaksureeglites, mis aitavad vähendada käibemaksupettusi ning väljaspool Euroopa Liitu väikesaadetiste maksustamist.

Muudatused Euroopa Liidu käibemaksureeglites

 
Euroopa Komisjoni sõnul aitavad muudatused reeglites luua kaupade ja teenuste piiriülestele tarnetele kohaldatava ühtse käibemaksukorra, mis lihtsustab e-kaubandust. Muudatused aitavad vähendada käibemaksulõhet, mis kajastub erinevuses iga EL-i liikmesriigi oodatava ja päriselt laekunud käibemaksutulu vahel.

1. juulist 2021 jõustuva Euroopa Liidu e-kaubanduse käibemaksupaketiga:

• laiendatakse praegu kehtivat telekommunikatsiooni-, ringhäälingu- ja elektrooniliste teenuste (digiteenused) maksustamise erikorda (mini One Stop Shop ehk OSS, MOSS) ka muudele teenustele, mille käibe tekkimise koht on teises liikmesriigis, samuti ühendusesisesele kaugmüügile ja teatud juhtudel ka internetipõhise kauplemiskoha (e-pood) kaudu kauba müümisele.

• kehtestatakse uus erikord IOSS (Import One Stop Shop) ühendusevälisest riigist imporditavate kaupade kaugmüügile.

Muudatused viidi läbi selleks, et vähendada käibemaksupettusi ja luua võrdsed konkurentsitingimused EL-i ettevõtetele võrreldes EL-i väliste ettevõtetega. 

Loe lähemalt siit.

 

Väljaspool Euroopa Liitu tellitud väikesaadetiste maksustamise muudatus

 
Alates 1. juulist 2021 kaotati väljaspool Euroopa Liitu tellitavate väikesaadetiste käibemaksuvabastus. Siinkohal on tegemist on Euroopa Liidu direktiivist tuleneva muudatusega, mille Eesti võttis üle käibemaksuseadusesse. Deklaratsiooni esitamine muutub kohustuslikuks mistahes väärtusega kauba tellimisel EL-i välisest riigist ning kõik tellitud saadetised maksustatakse käibemaksuga. Varasemalt maksustati käibemaksuga ainult neid saadetisi, mille väärtus oli rohkem kui 22 eurot. Näiteks, kui soovid tellida AliExpressist 10 euro väärtuses tooteid, siis oled kohustatud deklareerima seda saadetist eMTA-s ning tuleb tasuda käibemaks 20% ehk antud näite puhul 2 eurot. Loe siit, kuidas saadetisi deklaleerida.

TÄHELEPANU! SimplBooks blogis kajastatavad teemad ja artiklid ei pruugi olla juriidiliselt täpsed ning soovitame alati nõu pidada spetsialistiga. SimplBooks autorid annavad oma parima, kuid ei võta mingisugust vastutust artiklites olevate võimalike vigade või eksimuste eest. Tuleb arvestada ka ajas muutuvate seadustega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


Proovi 30 päeva tasuta!

Registreerimine on lihtne ja annab sulle võimaluse SimplBooksi riskivabalt proovida!