Jaga seda postitust

5 edukale ettevõtjale omast tegevust (0)

1. Aja planeerimine

Võib isegi öelda, et aja planeerimine on üks kõige olulisematest tegevustest üldse – kui me oma aega ei planeeri, siis võivad jääda paljud olulised asjad tegemata ning seda ka igapäevaelus. Ka ettevõtjatel on vaja pidevalt aega planeerida, et jõuaks tegeleda nii tööga, perega, koduga, sõpradega ja muude hobidega. Aeg ei tule niisama, vaid seda tuleb võtta. Mis juhtuks, kui ettevõttes koosolekuid ei planeeritaks? Valitseks kaos, sest kõik on millegiga mingil ajal hõivatud ning tähtsad asjad jääksid arutamata. Üpriski võimatu tunduks kutsuda inimesed ilma planeerimata kokku koosolekut pidama (v.a eritingimustes).

2. Eesmärkide seadmine

Eesmärkide seadmine ja aja planeerimine käivad tihti käsikäes. Eesmärgid peaksid olema ajaliselt määratletud ning eesmärkide püstitamist saab efektiivselt teha SMART-mudelit kasutades. Ehk eesmärk peaks olema spetsiifiline (specific), mõõdetav (measureable), saavutatav (achievable), asjakohane (relevant) ja tähtajaline (timely). Suurte eesmärkide puhul tasub need jagada väiksemateks ehk vahe-eesmärkideks, sest väikeste vahe-eesmärkide saavutamine tekitab suuremat motivatsioonitunnet lõppeesmärgi saavutamiseks. Eesmärkide seadmine on samuti oluline nii eduka ettevõtte ülestöötamiseks kui ka eraelus.

3. Järjepidevus viib sihile

Järjepidevad tegevused viivad sihile – kui millegiga alustada, tuleks see ka lõpuni viia. See, kuidas sa teed midagi, näitab seda, kuidas sa teed kõike. Järjepidev trenni tegemine toob parema füüsilise väljanägemise ja rohkem jõudu, järjepidev töötamine oma eesmärkide nimel aitab jõuda nende täitumiseni. Meie päev kujuneb suuresti meie harjumuste põhjal ning harjumusi on raske muuta. Küll aga mitte võimatu – kõik algab sisemisest tahtest midagi muuta ning siis järjepidevalt neid tegevusi korrata, mille suunas liikuda soovitakse.

4. Oma tegevuste analüüsimine ja parendamine

Analüüsides oma tegevusi saame aimu paljustki, mida me muidu ei märkaks. Iseenda analüüsimine võib olla keeruline, kuid vägagi vajalik selleks, et oma vigadest õppida ja iga päevaga niiöelda “paremaks inimeseks” muutuda. Muutused ei toimu alati üleöö, kuid nende suunas tegutsemisel on oluline analüüsida ning teadvustada, millised tegevused on viinud edukama sina poole ning millised tegevused ei toeta sinu eesmärke. Ning seejärel tuleks jätta endast maha need tegevused, mis ei aita kaasa sinu eesmärkide saavutamisele ning suunata oma aeg ja ressurss sinna, mis aitab edasi viia. Probleemide lahendamine algab sellest, et esmalt üldse teadvustatakse, et on probleem. Sealt edasi saab juba seda lahendama hakata.

5. Pidev õppimine

Alati on midagi kelleltki kuskil õppida – inimeste õppimisvõime on põhjatu ning mida rohkem me teame, seda lihtsam meil (pea alati) on. Õppimine ei lõppe kunagi, seega edukad inimesed püüavad oma päevas nii palju kasulikke teadmisi juurde saada kui võimalik. Infot saab tänapäeval ammendada välja paljudest kohtadest – raamatutest, podcastidest, telesaadetest, raadiost, googeldades jne. Me elame ajal, kus kõik vastused küsimustele on ilmselt mõne kliki kaugusel, seega info kättesaamine on muutunud inimestele ajas ainult lihtsamaks. Selleks, et olla edukas ettevõtja, tuleb ajaga alati kaasas käia ning pidevalt olla kursis sellega, mis toimub meie ümber ning ka kaugemal.

Proovi kohe

Kaasaegsem ja lihtsam raamatupidamistarkvara, lisaks saad valida lihtsa raamatupidamisteenuse. SimplBooksil on juba üle 10 000 aktiivse kasutaja – registreeri konto ja saad 30 päeva tasuta proovida ning seda riskivabalt (mingeid kohustusi ei teki). Või proovi meie demo versiooni!

TÄHELEPANU! SimplBooks blogis kajastatavad teemad ja artiklid ei pruugi olla juriidiliselt täpsed ning soovitame alati nõu pidada spetsialistiga. SimplBooks autorid annavad oma parima, kuid ei võta mingisugust vastutust artiklites olevate võimalike vigade või eksimuste eest. Tuleb arvestada ka ajas muutuvate seadustega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


Proovi 30 päeva tasuta!

Registreerimine on lihtne ja annab sulle võimaluse SimplBooksi riskivabalt proovida!