Jaga seda postitust

Võta kasutusele pangaliides (võit kuni 5h kuus)! Miks ja kuidas? (0)

Miks mulle pangaliides?

Sest see on tasuta ning keskmise ettevõtte puhul võidad sa kuni 5h igakuiselt. Väiksema ettevõtjana võidad ca 1h igakuiselt. *PS: SwedBank ja LHV liidesed on tasuta. SEB liides on tasuta, kui on kasutusel mõni tasuline ärikliendi pakett (muidu 5eur kuus).

Kuidas?

Aktiveerid SimplBooksis enda kasutatava panga liidese, lülitad sisse pangatehingute automaatse töötlemise ning voilà – müügiarved saavad automaatselt makstuks märgitud, ostuarvete maksekorraldused saad lihtsasti panka kinnitamiseks saata ning pangatehingute tasud on automaatselt SimplBooksi sisestatud.

Kui palju ma siis ikkagi ajaliselt võidan?

Ok, võtame nii, et keskmiselt võidad iga müügiarve ja pangatehingu pealt ca 1 minuti ning iga ostuarve pealt ca 3 minutit. Kui mikroettevõte teeb näiteks 20 müügiarvet ja 15 ostuarvet igakuiselt + panga teenustasud + andmete kontroll, siis igakuine võit läbi automatiseerimise oleks rohkem kui 1h. Kui võtame veidi suurema ettevõtte, siis näiteks 100 müügiarvet, 60 ostuarvet + teenustasud + andmete kontroll ning automatiseerimisega võidaks juba üle 5h igakuiselt.

Kus on konks?

Konksu pole!
Päriselt! :)
Me soovime et Sul oleks lihtsam. Meie SimplBooksi tiim on üllatunud, et miks juba kõik ettevõtted ei kasuta pangaliideseid ja automaatset töötlemist. Üks ettevõtja just “pahandas meiega” hiljuti, et miks me talle varem sellest ei rääkinud :)

Ok, alustame algusest – mis ma tegema pean?

Hetkel on SimplBooksis olemas kolme pangaga liidestused – Swedbanki, SEB ja LHV pankadega. SimplBooksi kasutajale aitavad pangaliidesed muuta SimplBooksi ja panga vahelisi toiminguid lihtsamaks ehk enam ei pea käsitsi pangast tehinguid importima, vaid pangaliideste abil saab see toimuda automaatselt. Samuti on kasulik lülitada pangaliideste puhul sisse automaatne töötlemine, mille puhul süsteem muudab arved automaatselt makstuks. Pangaliideste kasutamine on tasuta ning aitab säästa sind tüütute lisategevuste tegemisest.

 

Pangaliideste aktiveerimise protsess

Kõigepealt tuleb aktiveerida liidestused SimplBooks keskkonnas. Selleks logi keskkonda sisse ning vali peamenüüst SEADED ning seejärel viimane valik, kus on “Liidestused”.

 

 

Siit saad juba valida edasi, millise panga liidestust soovid aktiveerida. Vajuta vastavalt pangaliidesele “Aktiveeri”. Seejärel tuleb sul sisestada mõned andmed ning tuvastada end ID-kaardi või mobiil-ID abil. Eduka tuvastamise järel paneme automaatselt vajaliku lepingusõlmimise protsessi käima ning peagi saad panga poolt lepingu, mis tuleb allkirjastada. Kui see on tehtud ja pank on omalt poolt lepingu aktiveerinud, siis toimub ka SimplBooksis lõplik liidestuse aktiveerimine – täiesti automaatselt.

 

Ehk lihtsasti öeldes on kuus sammu pangaliideste aktiveerimiseks:

1. Logi SimplBooksi sisse ja vali põhimenüüst “Liidestused”;
2. Vali pank, mille liidestust soovid aktiveerida ning vajuta selle panga juures “Aktiveeri”;
3. Sisesta ettevõtte registrinumber ja vali pangakonto number;
4. Tuvasta end ID-kaardi või mobiil-ID abil peale “Salvesta” vajutamist;
5. Swedbanki ja SEB puhul toimub lepingu allkirjastamine internetipangas ning LHV puhul saadab pank saadab Sulle peale isiku tuvastamist lepingu meili teel;
6. Allkirjasta leping ning seejärel ongi liidestus aktiveerunud.

Meil on olemas iga pangaliidestuse aktiveerimiseks detailsed kasutusjuhendid.

 

Swedbanki liidestus

Swedbank Gateway liidestusega kaasneb võimalus automaatselt pangaväljavõte SimplBooksi importida. Eelmise päeva tehingud imporditakse automaatselt igaöiselt SimplBooksi. Swedbanki liidestuse aktiveerimise juhend.

 

SEB liidestus

SEB Baltic Gateway liidestus hõlmab endas hetkel vaid pangaväljavõtte automaatset importi SimplBooks keskkonda. Makseid hetkel veel paraku panka pole võimalik saata üle liidestuse. Maksekorraldusi saab endiselt aga failina alla laadida ja panka üles laadida. SEB liidestuse puhul tuleks tähele panna seda, et teenuse kasutamise eest võib pank omalt poolt täiendavaid teenustasusid rakendada. Hetkel kehtiva hinnakirja alusel on liidese kasutamine ilma täiendava tasuta juhul kui ettevõttel on SEB pangas kasutusel mõni ärikliendi pakett. Muul juhul lisandub Baltic Gateway kasutamise eest igakuine tasu 5 EUR, kuid SimplBooks omalt poolt täiendavat tasu liidestuse kasutamise eest ei rakenda. SEB liidestuse aktiveerimise juhend.

 

LHV liidestus

SimplBooksi on võimalik tehinguid importida ka LHV pangast. LHV liidestuse aktiveerimise juhend.

Coop panga liidestus

SimplBooksis on võimalik aktiveerida ka Coop panga Gateway liidestus. Nagu mitme teise pangaliidese puhul saame rõõmuga öelda, et ka see liides ei maksa teile midagi lisaks! Coop panga liidestuse aktiveerimise ja kasutamise kohta on täpsem juhend meie kasutusjuhendite keskkonnas SIIN.

 

Pankadest automaatselt SimplBooksi tõmmatud tehingud on nähtavad pangatehingute impordi vaates – seda kuvame nüüd ka ettevõtte ülevaate ehk dashboardi lehel.

 

 

Lülita sisse pangatehingute automaatne töötlemine

Pangatehingute automaatne töötlemine on vaikimisi välja lülitatud. Kui sinna valida “Jah”, siis pangatehingute importimisel failist või pangaliidese kaudu, salvestatakse korras tehingud ja kustutatakse duplikaadid automaatselt. Nimekirja jäetakse vaid tehingud, millele süsteem automaatselt vastet leida ei suuda. Selleks, et lülitada pangatehingute automaatne töötlemine sisse, vali peamenüüst SEADED – Keskkonna seaded – ning leiad seadete lõpus “Pangatehingute automaatne töötlemine”.

 

TÄHELEPANU! SimplBooks blogis kajastatavad teemad ja artiklid ei pruugi olla juriidiliselt täpsed ning soovitame alati nõu pidada spetsialistiga. SimplBooks autorid annavad oma parima, kuid ei võta mingisugust vastutust artiklites olevate võimalike vigade või eksimuste eest. Tuleb arvestada ka ajas muutuvate seadustega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


Proovi 30 päeva tasuta!

Registreerimine on lihtne ja annab sulle võimaluse SimplBooksi riskivabalt proovida!