Jaga seda postitust

Majandusaasta aruande esitamise tähtaega pikendatakse (0)

Igal aastal on raamatupidajatel ja ettevõtjatel üks kiiremaid aegu juunikuu, kuna tavapäraselt on majandusaasta esitamise tähtaeg 30. juuni ning paljud ettevõtjad hakkavad sellega tegelema alles viimasel hetkel. Sellest tingitult on ka raamatupidajatel juunis tavapärasest oluliselt suurem töökoormus. See aasta tuleb selles plaanis veidi teistmoodi.

Eile, 18.05.2020 võeti Riigikogus vastu seadus, mille kohaselt laiendatakse elektrooniliste lahenduste kasutamise võimalusi koosolekute pidamisel juriidiliste isikute jaoks. Uus seadus lihtsustab otsuste vastuvõtmist. Uue seaduse raames pikendatakse tänavu ka majandusaasta aruande esitamise tähtaegu.

Kuna eriolukorrast tingitud piirangud ei ole võimaldanud siiani koosolekuid pidada ja seadusega loodavate muudatuste kasutusele võtmine vajab aega, pikendatakse korteriühistute ja mittetulundusühingute juhatuse liikmete volituste tähtaegu ning kõigi juriidiliste isikute majandusaasta aruande esitamise tähtaega sellel aastal 31. oktoobrini.

Allikas: https://www.just.ee/et/uudised/uldkoosolekul-saab-edaspidi-kasutada-e-lahendusi

Muudatus jõustub järgmisel päeval pärast Riigi Teatajas avaldamist.

 

https://www.simplbooks.ee/2020/02/mikroettevotte-aastaaruanne/

Proovi kohe

Kaasaegsem ja lihtsam raamatupidamistarkvara, lisaks saad valida lihtsa raamatupidamisteenuse. SimplBooksil on juba üle 10 000 aktiivse kasutaja – registreeri konto ja saad 30 päeva tasuta proovida ning seda riskivabalt (mingeid kohustusi ei teki). Või proovi meie demo versiooni!

TÄHELEPANU! SimplBooks blogis kajastatavad teemad ja artiklid ei pruugi olla juriidiliselt täpsed ning soovitame alati nõu pidada spetsialistiga. SimplBooks autorid annavad oma parima, kuid ei võta mingisugust vastutust artiklites olevate võimalike vigade või eksimuste eest. Tuleb arvestada ka ajas muutuvate seadustega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


Proovi 30 päeva tasuta!

Registreerimine on lihtne ja annab sulle võimaluse SimplBooksi riskivabalt proovida!