Jaga seda postitust

SimplBooks osaleb reaalajamajanduse jätkuprojektis (1 kommentaar)

Käesoleval aastal osaleb SimplBooks OÜ ühes olulises reaalajamajanduse jätkuprojektis. 1. veebruaril alanud projekti eesmärgiks on välja töötada majandustehingute (kannete) info standard kogu ettevõtte majandustegevuse kirjeldamiseks. Tehingute kirjeldamiseks on plaanis kasutada XBRL GL standardit, mis on juba maailmas laialt levinud. Projekti on kaasatud e-arvete operaatorid, erialaliidud kui majandustarkvarad.

Milleks seda vaja on?

Tegemist on olulise sammuga selles suunas, et tulevikus saaks nt kõiki deklaratsioone ja aruandeid Maksuametile ja Statistikaametile aga ka nt Äriregistrile automaatselt ja tehingupõhiselt esitada. St ei ole tarvis enam ise deklaratsioone koostada vaid need koostatakse teie eest automaatselt

Kuidas see SimplBooks kliente mõjutab?

Lühike vastus on, et kohe homme ei mõjutagi. Pikemas perspektiivis on aga SimplBooks-il kindlasti plaan muuta meie tarkvara kasutajate andmed lihtsasti eksporditavaks üheselt mõistetavas masinloetavas formaadis. Teisisõnu tähendab see andmete vaba liikumist eri tarkvarade vahel eeldusel, et soovitud tarkvaras on loodava standardi tugi olemas. Lisaks saame tulevikus seeläbi pakkuda oma kasutajatele automaatset andmete esitamist nt Maksuametile ja Statististikaametile.

Kas me sellega endale jalga ei tulista?

SimplBooksi mõte on algusest peale olnud luua kasutajasõbralikku ja lihtsat tarkvara. St me näeme igapäevaselt vaeva, et meie tarkvara oleks tegelikult ka parim valik mikro- ja väikeettevõttele. Andmete nö pantvangis hoidmine ei ole see mida me teha soovime. Usume, et läbi algandmete standardiseerimise on võimalik ettevõtluskeskkonda muuta paremaks, läbipaistvamaks ja usaldusväärsemaks.

Kust ma lisainfot saan?

Lisaks saate projekti uudiste kohta lugeda ITL-i kodulehelt. Ametlik teade asub siin: https://www.itl.ee/uudised/reaalajamajanduse-jatkuprojekt-standardiseerib-aritehingute-info/.

Projekti partnerid on MTÜ ITL Digital Lab, Eesti Raamatupidajate Kogu, Tieto Estonia AS, Fitek AS, Columbus Eesti AS, BCS Itera AS, Account Studio OÜ, SimplBooks OÜ, OÜ Skriining.

2020. aastal jätkuvad projekti tegevused CEF Telecom 2019 Program: eInvoicing programmi abil. Varasemalt on projekt Internet of Business saanud toetust Interreg Baltic Sea Region Seed Money programmist 2016. aastal ning CEF Telecom 2016 Programme: eInvoicing programmist 2017. aastal.

TÄHELEPANU! SimplBooks blogis kajastatavad teemad ja artiklid ei pruugi olla juriidiliselt täpsed ning soovitame alati nõu pidada spetsialistiga. SimplBooks autorid annavad oma parima, kuid ei võta mingisugust vastutust artiklites olevate võimalike vigade või eksimuste eest. Tuleb arvestada ka ajas muutuvate seadustega.

Kommentaar (1)

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


Proovi 30 päeva tasuta!

Registreerimine on lihtne ja annab sulle võimaluse SimplBooksi riskivabalt proovida!