Jaga seda postitust

6 soovitust, kuidas kodukontoris efektiivsemalt tööd teha (0)

 

Praegusel ajal on ilmselt suur osa eestlasi tegemas tööd just kodukontoris, kellel töölaad seda vähegi võimaldab. Kodukontor võib ühelt poolt tunduda mugav ja lihtne lahendus, kuid teisalt tuleb ette ka selle negatiivseid külgi. Kodukontoris võib tulla ette töö tegemiseks rohkem segavaid faktoreid, näiteks väikeste lastega kodus olemine võib tugevalt hajutada tähelepanu või kui töö tegemiseks puudub kodus eraldi ruum, kuhu on võimalik ennast isoleerida, et tööle paremini keskenduda. Samuti võivad kodus ette tulla kõik muu asjad, mis on varem jäänud tegemata ja tähelepanu läheb just nendele kodutöödele, mida on vaja ära teha. Toome välja 6 võimalust, kuidas saab kodukontoris efektiivselt tööd teha.

1. Alusta oma tööpäeva nii, nagu oleksid kontorisse tööle minemas. See tähendab, et järgi sama rutiini nagu tavaliselt oled harjunud hommikuti tegema – pesema, sööma ja ennast valmis sättima. Kellel on hommikurutiinis ka trenn sees, siis värskes õhus saab ka oma hommikutrenni ära teha. Hommikurutiin äratab su ülesse ja paneb sind vaimselt valmis tööpäevaks, mis sest, et tööpäev toimub kodukontoris.

2. Riietu, nagu läheksid tööle ja võimalusel tee tööd korralikult istudes kirjutuslaua taga. Riietumine vastavalt töö tegemise jaoks aitab jällegi paremini tööle keskenduda. Samuti on oluline töökeskkond ehk on hea töötada kirjutuslaua ääres, istudes mugavas kontoritoolis. Jälgi ka oma kehaasendit ning ära unusta teha pausi ja end liigutada iga tunni järel vähemalt 5 minutit.

3. Pane kirja oma päeva või nädala tööülesanded, mida on vaja teha. Selleks on hea kasutada näiteks Asana, Trello, Basecampi või mõne muu projektijuhtimise , kus on mugavalt võimalik panna kirja tööülesandeid ja kuupäevi. Sellised rakendused aitavad kaugtöö tegemisele hästi kaasa, sest kogu tiim saab näha üksteise ülesandeid ja jälgida tööde tegemise kulgu.

4. Hoia kodukontoris pidevat suhtlust oma töökaaslastega. See aitab paremini kaasa produktiivsusele ja tekitab ühise meeskonna tunnet ka kodukontoris. Töökaaslastega läbi interneti suhtlemiseks on head rakendused näiteks Slack, Skype, Chanty.

5. Kui sul on kodus väikesed lapsed, siis anna neile võimalikult palju iseseisvaid tegevusi. Kodukontoris on päris keeruline keskenduda tööle, kui parasjagu on sul vaja vaadata ka oma väikeste laste järele. Mõtle välja kõikvõimalikud tegevused, mida lapsed saaksid ise teha, samal ajal kui sina keskendud töötamisele. See muidugi sõltub ka lapse vanusest, kuid mõtle enne päevaga alustamist välja hulk tegevusi, mida lapsed saaksid päeva jooksul teha nii, et neil igav ei hakkaks. Näiteks pane neile valmis multikad või lastefilmid, arvutimängud, lauamängud, pusled, joonistamiseks või maalimiseks vajalikud tarbed. Anna neile midagi, millest nad saavad ise miskit meisterdada, näiteks plastiliin või legod. Otsi välja kõikvõimalikud mänguasjad, millega lapsel on võimalik enda päeva põnevalt sisustada.

6. Jälgi, et su tähelepanu ei hajutaks kõrvalised tegurid. Näiteks teleri vaatamine, tegemata kodutööde peale mõtlema või muud tähelepanu hajutajad. Keskendu tööajal tööle ning planeeri oma koduseid töid ja vaba aega samamoodi nagu planeerid tööasju. See aitab paremini organiseerida oma päevi ja nii saavad tehtud tööasjad kui ka kodused asjad.

SimplBooksil on olemas ka kaugtöö tegija märgis :) Selle kohta saad lähemalt lugeda siit.

Vaata ka, milliseid töövahendeid soovitab SimplBooks kodukontoris kasutada!

TÄHELEPANU! SimplBooks blogis kajastatavad teemad ja artiklid ei pruugi olla juriidiliselt täpsed ning soovitame alati nõu pidada spetsialistiga. SimplBooks autorid annavad oma parima, kuid ei võta mingisugust vastutust artiklites olevate võimalike vigade või eksimuste eest. Tuleb arvestada ka ajas muutuvate seadustega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


Proovi 30 päeva tasuta!

Registreerimine on lihtne ja annab sulle võimaluse SimplBooksi riskivabalt proovida!