Jaga seda postitust

TOP 7 SimplBooks uuendust aastal 2019 (1 kommentaar)

Vana aasta on seljataha jäänud ning alanud on aasta 2020 –  soovime oma tiimi poolt kõigile head uut aastat! Alanud aastal oleme veelgi töökamad ja toimekamad ning plaanis on teieni tuua palju uusi arendusi, et SimplBooks programmi oleks veelgi lihtsam ja mugavam kasutada. Tegime väikese kokkuvõtte meie 2019. aasta suurematest uuendustest SimplBooksis:

1. Koodnimi “Brutosüsteem”

Tegime süsteemi täienduse, mis võimaldab erinevatele dokumentidele nagu müügiarved, ostuarved, pakkumised jne, hindasid käibemaksuga sisestada. Kui sa müüd tihti tooteid või teenuseid eraisikutele või näiteks veebipoes ja sinu jaoks on oluline, et lõplik müügihind koos käibemaksuga oleks kindel sinu poolt määratud number, siis on see lahendus just sinu jaoks.

2. Müügitellimused

Müügitellimustel on eraldi register ja eraldi seaded ning täienenud dokumendiahel müügi poolel näeb välja: Pakkumine -> Müügitellimus -> Ettemaksearve -> Müügiarve. Sarnaselt müügiarvetele on müügitellimustele võimalik koostada eraldi dokumendipõhjad. Pärast müügitellimuse salvestamist on sellest võimalik lihtsalt ja automaatselt koostada kas ettemaksearve või müügiarve. Müügitellimused ei mõjuta raamatupidamist, mis tähendab, et nende kohta ei koostata finantskannet. Müügitellimused ei mõjuta ka ladu ehk ei võta laost tooteid maha.

 

3. Ostutellimused

Sisestatud ostutellimuse kohta saab tarnijale saata tellimuse dokumendi ning kui tellimus on töödeldud ja kaup teieni jõuab, saab ostutellimusest lihtsasti ostuarve vormistada, millega tulevad ka kaubad juba lattu. Hinnad on ostutellimustel valikulised. Sarnaselt müügitellimustega ei mõjuta ka ostutellimused raamatupidamist ega ladu. Ostutellimuste arendus on esimene samm tulevaste arenduste suunas, mille eesmärgiks on kogu kauba tarneahela lihtne kajastamine SimplBooks programmis.

4. Käibemaksu liigid

Käibemaksu liigid võimaldavad müügi ja ostu puhul täpsemalt määratleda tehingule rakenduva käibemaksu määra (protsendi) ja ka võimalikud erandid. SimplBooksis saab nüüd müügi- ja ostuarvetel lihtsalt käibemaksu protsendi asemel määrata käibemaksu liigi. Sisestatavaid väljasid juurde ei tulnud, samuti ei jäänud ka vähemaks, aga uuendatud väli loodetavasti muudab nii mõnegi olukorra kasutajatele üheselt mõistetavamaks ja käibemaksu erisuste deklareerimise automaatsemaks.

5. E-arved

Alates 1. juuli 2019 tuli seaduse järgi hakata e-arveid saatma kogu avalikule sektorile. E-arve on masinloetav arve XML kujul, mis peab Eestis vastama Eesti E-arve standardile. Meie programmis saate koostada lihtsalt müügiarve ja valida pärast arve salvestamist toimingute alt “Saada arve välja”. SimplBooksis on e-arvete saatmine tasuta. Samuti saab SimplBooksis e-arveid vastu võtta tänu Omniva Arvekeskuse ja Envoice liidestusega – need kaks liidestust arendasime välja juba 2018. aasta jooksul.

6. Tootmismoodul

Lisasime SimplBooks keskkondadesse lihtsa tootmismooduli just mikro- ja väiketootjate jaoks. Selle lihtsa tootmismooduliga saab raamatupidamisse tekitada tootmise dokumente kas käsitsi või eelnevalt loodud retseptide alusel. Tootmise dokumentide tulemusena saavad valitud laoartiklitest (tooraine) teised artiklid (pooltooted või valmistooted) ning lisaks koostab SimplBooks vajalikud raamatupidamislikud kanded. Tootmismooduliga seoses lisandus peamenüüsse “LADU” menüüsse kaks uut nimekirja: retseptid ja tootmine.

7. Lao inventuur

Lisasime laomoodulisse inventuuri sisestamise võimaluse. Inventuuri funktsionaalsusega lisandus laopõhise lugemislehe väljavõtte võimalus. Pärast lugemislehe numbrite sisestamist teeb SimplBooks süsteem automaatselt vajalikud lao korrigeerimise dokumendid ning raamatupidamise kanded.

 

Vaata ka, millised olid 2020. aasta TOP uuendused SimplBooksis!

 

Paljud raamatupidajad juba kasutavad SimplBooks raamatupidamistarkvara:

 

https://www.simplbooks.ee/2020/12/top-7-simplbooks-uuendust-aastal-2020/

Proovi kohe

Kaasaegsem ja lihtsam raamatupidamistarkvara, lisaks saad valida lihtsa raamatupidamisteenuse. SimplBooksil on juba üle 10 000 aktiivse kasutaja – registreeri konto ja saad 30 päeva tasuta proovida ning seda riskivabalt (mingeid kohustusi ei teki). Või proovi meie demo versiooni!

TÄHELEPANU! SimplBooks blogis kajastatavad teemad ja artiklid ei pruugi olla juriidiliselt täpsed ning soovitame alati nõu pidada spetsialistiga. SimplBooks autorid annavad oma parima, kuid ei võta mingisugust vastutust artiklites olevate võimalike vigade või eksimuste eest. Tuleb arvestada ka ajas muutuvate seadustega.

Kommentaar (1)

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


Proovi 30 päeva tasuta!

Registreerimine on lihtne ja annab sulle võimaluse SimplBooksi riskivabalt proovida!