Jaga seda postitust

Miks aastavahetus on parim aeg raamatupidamistarkvara vahetada? (1 kommentaar)

 

Lähenemas on jõulud ja aastavahetus ning ei ole paremat aega, kui et rääkida raamatupidamistarkvara vahetusest. Tarkvaravahetus võib olla ebamugav ja ajakulukas, eriti, kui seda teha aasta keskel. Selle põhjuseks on eelkõige andmete ületoomise keerukus.

Miks aastavahetusel ehk 1. jaanuarist?

Enamikel ettevõtetel algab koos uue aastaga 1. jaanuarist ka uus majandusaasta. Eelmine majandusaasta võetakse kokku, koostatakse aastaaruanne, pannakse varasem periood lukku ning alustatakse uue majandusaasta raamatupidamisega. Seega on kõige lihtsam lõpetada eelmine majandusaasta vanas raamatupidamistarkvaras ära, kontrollida kõik aruanded ja andmed üle ning panna vana periood lukku. Uut aastat alustada juba uues tarkvaras.

 

Kuidas?

Tänu sellele on oluliselt vähem andmeid, mida vaja ühest tarkvarast teise üle tuua. Näiteks, kui tegu on mõne väiksema teenusettevõttega, siis uude tarkvarasse tuleb üldjuhul üle tuua ainult algsaldo seis, kliendid ja hetkel veel maksmata müügiarved (kui neid on). Kui on töötajaid, siis tuleks arvestada ka detsembri töötasudega. Lisaks tuleb üle vaadata mõned seaded uues tarkvaras (kasutajad, pangakontod, ettevõtte andmed jms) ning saabki kasutama hakata. Kindlasti soovitame ka vanast tarkvarast teha andmetest võimalikult palju koopiaid ja eksportida andmed endale turvalisse kohta, sest kunagi ei tea, millal ja mida vaja võib minna.

Kui soovid SimplBooks tarkvarasse sisse piiluda, siis proovi meie demo versiooni ning kui tahad juba reaalsete andmetega meie lihtsuse proovile panna, siis saad siit registreerida konto ning seda 30 päeva tasuta testida!

Kas oleme tarkvara-vangis või tulevik on vabalt liikuvad andmed?

Rääkides veel tarkvaravahetusest ja selle lihtsusest, siis meie visioon on vabalt liikuvad andmed. Mida see tähendab?

SimplBooks eesmärk on töötada selle nimel, et andmed oleksid erinevate tarkvarade vahel vabalt liigutatavad ja klient saaks ise otsustada, millisesse tarkvarasse ta oma andmed ja raamatupidamise viib. Tuues näite mobiilioperaatorite turult, siis mõned võib olla mäletavad, et kunagi, kui soovisid telefoniteenuse pakkujat vahetada, siis pidid vanast telefoninumbrist loobuma ja uue operaatori juures uue numbriga alustama, kuna number oli operaatori juures kinni. Täna on sisuliselt sama olukord raamatupidamistarkvarade turul, kus mitmed tarkvarad kardavad kliente kaotada ja hoiavad andmeid seetõttu vangis (ehk siis pidurdavad andmete ekspordivõimalust). Teeme tööd, et see muutuks lihtsamaks ja vabamaks :)

 

https://www.simplbooks.ee/2020/08/kuidas-valida-sobivat-raamatupidamistarkvara/

Proovi kohe

Kaasaegsem ja lihtsam raamatupidamistarkvara, lisaks saad valida lihtsa raamatupidamisteenuse. SimplBooksil on juba üle 10 000 aktiivse kasutaja – registreeri konto ja saad 30 päeva tasuta proovida ning seda riskivabalt (mingeid kohustusi ei teki). Või proovi meie demo versiooni!

TÄHELEPANU! SimplBooks blogis kajastatavad teemad ja artiklid ei pruugi olla juriidiliselt täpsed ning soovitame alati nõu pidada spetsialistiga. SimplBooks autorid annavad oma parima, kuid ei võta mingisugust vastutust artiklites olevate võimalike vigade või eksimuste eest. Tuleb arvestada ka ajas muutuvate seadustega.

Kommentaar (1)

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


Proovi 30 päeva tasuta!

Registreerimine on lihtne ja annab sulle võimaluse SimplBooksi riskivabalt proovida!