Jaga seda postitust

Ettemaksed automaatseks! (0)

Olen seda hetke isiklikult kaua juba oodanud. Mida täpsemalt? Et SimplBooks arvestaks 100% automaatselt ettemakseid. Kui klient teeb ülekande ilma arveta, siis see saaks korrektselt konteeritud raamatupidamises. Kui see sama kliendi ettemakse seotakse mõne alles loodava müügiarvega, et siis süsteem koostaks korrektse täiendava kande müügiarve katmiseks ettemaksetest. Kui koostatakse ettemaksearve, et siis koostataks korrektne kanne õige kuupäevaga KMD-l kajastamiseks. Ja veel palju erinevaid kombinatsioone ja variatsioone, kus tehinguteks võivad olla mitu müügiarvet, ettemaksearvet või laekumist jne.

Kas see pole siis kõigil tarkvaradel kohe algusest peale automatiseeritud?
Juhul kui sa kasutad hetkel mõnda muud tarkvara peale SimplBooksi, siis saad seda ilmselt lihtsalt kontrollida, kas sinu tarkvaras on ettemaksed automatiseeritud. Selleks sisesta lihtsalt uus laekumine või makse enda süsteemi ja vaata kuidas see tehing raamatupidamises konteeritakse. Korrektne oleks, see kajastatakse nt ostjate ettemaksete kontol.

Miks see nii tähtis on?
Tõsi, ettemakseid ei pruugi igal mikro- või väikeettevõttel ette tullagi aga kui tuleb, siis oleks hea kui see toimiks täiesti automaatselt, sest käsitsi on ettemakseid üpris ebamugav kajastada: ettemakse -> sidumine ühe müügiarvega -> sidumine teise müügiarvega jne kuni kogu laekumine on müügiarvetega seotud. Lisaks oli see arendus ka tehnilisest küljest põnev väljakutse ja oluline samm andmesisestuse automatiseerimise suunas.

Kuidas see sind mõjutab?
Juhul kui sa oled SimplBooksis juba ettemaksearveid kasutanud, siis tea, et edaspidi koostatakse ettemaksearvete kanded teistmoodi kui seni. Ettemaksearve koostamisel koheselt kandeid ei koostata, vaid alles ettemakse laekumisel ja laekumise summas. Ettemaksearvete kanded on edaspidi samasugused nagu müügiarvetel ning nad kajastuvad seetõttu ka KMD-l korrektselt (laekunud summas). Juba olemasolevaid kandeid SimplBooks omaalgatuslikult ei muuda – küll aga kui sa avad ettemaksearve muutmiseks või seod selle mõne laekumisega või seod laekumise lahti, siis kirjutab süsteem olemasoleva laekumise, pärast salvestamist või sidumist, üle. Viimane loogika kehtib ka laekumiste ja maksete puhul KUI tegemist peaks olema ettemaksetega. Nt laekumine loetakse ettemakseks kui see on toimunud kuupäevaliselt enne kui sellega seotud müügiarve või kui see laekumine ei ole üldse ühegi müügiarvega seotud.

Siinkohal olgu veel täpsustatud, et laekumiste kannetega seotud muudatused on pigem kosmeetilised ning vajadusel on võimalik need ühe käsitsi kandega korrigeerida endiseks, et näiteks käesolev aasta soovi korral vana süsteemiga lõpetada.

Igatahes….kui sul tekib küsimusi, siis võta meiega julgesti ühendust.
Ja mõnusat värvikirevat sügist kõigile!

TÄHELEPANU! SimplBooks blogis kajastatavad teemad ja artiklid ei pruugi olla juriidiliselt täpsed ning soovitame alati nõu pidada spetsialistiga. SimplBooks autorid annavad oma parima, kuid ei võta mingisugust vastutust artiklites olevate võimalike vigade või eksimuste eest. Tuleb arvestada ka ajas muutuvate seadustega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


Proovi 30 päeva tasuta!

Registreerimine on lihtne ja annab sulle võimaluse SimplBooksi riskivabalt proovida!