Jaga seda postitust

Kesksuvised uuendused (0)

Suvi on täies hoos aga endalegi üllatuslikult oleme siiski mitmeid põnevaid asju jõudnud ära teha.

Näiteks lisasime kassapõhise arvestuse. Lihtsamalt öeldes tähendab kassapõhine arvestus seda, et nt müügiarvete ja ostuarvete kanded koostatakse alles siis ja ainult selles ulatuses millises need arved laekumiste või maksetega kaetakse. Selline arvestusmeetod ei ole küll Eestis väga levinud aga seda siiski esineb – nt FIE-de puhul või siis erikokkuleppel Maksuametiga ka osaühingute puhul. Lisaks kannetele mõjutab antud arvestusmeetod ka käibemaksu deklaratsiooni ning KMD INF deklaratsioone.

Viisime lõpule tarkvara tõlkimise laiendustega seotud täiendused. Kuigi SimplBooks on algusest peale olnud kättesaadav neljas keeles, siis kuni viimase ajani on tõlkimine olnud kasutajaliideses suhteliselt kohmakas ja piiratud. Tegime selles osas palju muudatusi juba kevadel ja nüüd suvel viisime sisse ka olulisima muudatuse, mis võimaldab artiklite nimetust tõlkida ehk siis nt kui ühte ja sama artiklit on vaja lisada nii eesti keelsetele arvetel kui ka inglise keelsetele arvetele (nt laoartiklid), siis saab seda nüüd mugavalt teha lisades artikli kaardile lihtsalt vajaliku tõlke.

Väiksema uuendusena lisasime kõigi müügidokumentide nagu nt müügiarved ja pakkumised jne toimingute menüüdesse võimaluse nendest dokumentidest kohe otse ostutellimus teha. Ostutellimusest omakorda saab lihtsasti ostuarve vormistada. Lisaks oleme kliendi kaardile lisanud mitmeid seadeid seoses automaatsete finantskannetega, et erinevatele klientidele või tarnijatele oleks võimalik automaatselt sobivaid kandeid koostada.

Alates 1. juulist ilmselt kõige oodatum uuendus on seoses e-arvetega. Nimelt ei ole lihtsalt e-arvete saatmiseks enam operaatoritega eraldi lepingut vaja sõlmida vaid e-arveid saab tasuta välja saata otse SimplBooks-ist. Kui teil on aga tarvis e-arveid ka vastu võtta, siis sellisel juhul peaksite siiski kas Omniva või Envoice-iga lepingu sõlmima ja vastava liidestuse SimplBooksis aktiveerima.

Need olid suuremad ja olulisimad uuendused kesksuvise päikse lõõsas aga mitte kõik. Lisaks tegime veel üle paarikümne pisitäienduse ja paranduse….

TÄHELEPANU! SimplBooks blogis kajastatavad teemad ja artiklid ei pruugi olla juriidiliselt täpsed ning soovitame alati nõu pidada spetsialistiga. SimplBooks autorid annavad oma parima, kuid ei võta mingisugust vastutust artiklites olevate võimalike vigade või eksimuste eest. Tuleb arvestada ka ajas muutuvate seadustega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


Proovi 30 päeva tasuta!

Registreerimine on lihtne ja annab sulle võimaluse SimplBooksi riskivabalt proovida!