E-arved alates 1. juulist SimplBooksis

E-arved alates 1. juulist SimplBooksis

1. juuli 2019, 08:48 in Ettevõtlus, Raamatupidamine, SimplBooks uudised
0 Kommentaarid

Mis muutub alates 1. juulist 2019?

Riigikogus vastuvõetud seaduse järgi tuleb 1. juulist 2019 hakata e-arveid saatma kogu avalikule sektorile. Nende hulka kuuluvad näiteks riigiettevõtted, ministeeriumid, sihtasutused, vallavalitsused (sh. koolid ja lasteaiad) ja haiglad.

Milline on e-arve?

Täpsustame siinkohal, et PDF ei ole e-arve. E-arve on masinloetav arve XML kujul, mis peab Eestis vastama Eesti E-arve standardile. Näiteks kui PDF arve tuleb raamatupidamisprogrammi ümber trükkida, siis e-arve liigub automaatselt ühest süsteemist teise ning käsitsi lisatööd (sisestamist) ei ole vaja teha.

SimplBooks on E-arveid toetanud tegelikult juba pikka aega – selliselt, et e-arveid on võimalik SimplBooksist faili kujul eksportida ning ka importida. Seda nii müügiarvete, kui ka ostuarvete poolel. Riigiasutustele on aga alates 1. juulist 2019 neid arveid vaja saata läbi elektroonilise kanali, mis on ühendatud otse vastava asutuse raamatupidamise tarkvaraga. See tähendab, et lihtsalt e-postiga saadetud e-arve ei ole sobiv.

E-arvete saatmine riigile alates 1. juulist

Kuidas SimplBooks’iga e-arveid saata (ja tasuta!)?

Jah, SimplBooks-iga on nüüd e-arvete saatmine tasuta!

Lihtsalt koostage müügiarve SimplBooks keskkonnas ja valige pärast arve salvestamist toimingute alt “Saada arve välja”. Saatmise vormi lõpus on e-arve saatmise nupp. Kui see nupp on hall, siis on mõned andmed puudu (lisainfot saab kursoriga nupu peale liikudes), aga kui kõik andmed on korras (nupp on sinine), siis saategi e-arve välja saata. Ja voila!

Kuidas SimplBooks’iga e-arveid vastu võtta?

Selle jaoks oleme juba varasemalt välja arendanud kaks liidestust, mida SimplBooks kliendid kasutada saavad. Need on Omniva Arvekeskus ja Envoice liidestused. Mõlemal juhul tuleb ennast eelnevalt vastava teenusepakkuja juures kasutajaks registreerida ja seejärel saab vastava liidestuse ka SimplBooksis aktiveerida. Liidestuste aktiveerimine on väga lihtne ning selleks leiate juhendi siit: https://support.simplbooks.ee/kasutusjuhendid/liidestused/

Ja nagu ikka kui tekib küsimusi seoses e-arvetega või sellega seonduvaga, siis võtke julgesti ühendust meie kasutajatoega (support@simplbooks.ee või tel: 6 350 000) ning aitame omaltpoolt heameelega.

Jaanus Reismaa

jaanus@simplbooks.ee

Jaanus on ettevõtte tegevjuht ning hoolitseb ka SimplBooks arenduste ja visiooni eest. Jaanuse sulest tuleb siia blogisse põhiliselt info uuenduste kohta, kuid sekka ka muid mõtteid.

Kommentaarid puuduvad

Kirjuta kommentaar