Käibemaksu liigid nüüd SimplBooksis

Käibemaksu liigid nüüd SimplBooksis

2. aprill 2019, 13:54 in SimplBooks uudised
0 Kommentaarid

Käibemaksuliigid SimplBooksis

Lisasime SimplBooksi kauaoodatud käibemaksu liigid! Nüüd saate nt. müügiarvetel ja ostuarvetel lihtsalt käibemaksu protsendi asemel määrata käibemaksu liigi. Sisestatavaid väljasid ei tulnud juurde ega jäänud vähemaks, aga uuendatud väli muudab loodetavasti nii mõnegi olukorra kasutajatele üheselt mõistetavamaks ja käibemaksu erisuste deklareerimise automaatsemaks.

Kui teie keskkond on loodud enne 02.04.2019, siis vaadake palun kindlasti üle kõikide KM liikide finantskontode seaded!

 

Mis ja kellele?

Käibemaksu liigid on sellised isemoodi loomad, kellega just igapäev ei kohtu. Enamikel tekib ka ilmselt küsimus, et mis liigid? Raamatupidajatele ütleb see termin aga märksa rohkem ja just nendele mõeldes oleme nüüd SimplBooksi käibemaksu liigid lisanud. Käibemaksu liigid võimaldavad müügi ja ostu puhul täpsemalt määratleda tehingule rakenduva käibemaksu määra (protsendi) ja ka võimalikud erandid. Nt. 20% käibemaksu määra puhul on sellisteks erisusteks põhivara müük, sõiduautode kuludega seotud kulud, metallide müük jne.

Milleks need liigid head on?

Käibemaksu liigid aitavad meil käibemaksu deklaratsioonil erandite kajastamist korrektselt automatiseerida ehk ka käibemaksu erandite alla kuuluvad tehingud kohe automaatselt korrektselt kajastada. Heaks näiteks on siin nt. metalli müük või autodega seotud kulude kajastamine käibemaksu deklaratsioonil. Metallide müük tuleb nt. lisaks käibemaksu põhideklaratsioonile eraldi märkega kajastada ka KMD INF A lisas – sõltuvalt summadest muidugi.

Kas midagi on vaja seadistada?

Lühidalt on vastus ei. Koos uuendusega tulevad teie keskkonda kaasa ka eelseadistatud käibemaksu liigid, mis peaks kõik eriolukorrad Eesti kohta katma. Seni sisestatud arvetele me tagantjärgi KM liiki ise ei määra, aga kui avate vana dokumendi muutmiseks, siis on teil võimalik arve ridadel KM liik määrata. Jällegi – isegi dokumendi muutmisel me omalt poolt automaatselt KM liiki ei määra.

Ainus koht kus seadistamist tarvis läheb, ja sedagi soovi korral ainult, on autode kuludega seotud käibemaksu seaded ja sellega seoses ka KMD. Selle kohta leiate täpsemad juhised meie kasutusjuhendite keskkonnast. Vastav juhend asub siin: https://support.simplbooks.ee/kasutusjuhendid/km-liikide-seadistamine—autokulud/.

Jaanus Reismaa

jaanus@simplbooks.ee

Jaanus on ettevõtte tegevjuht ning hoolitseb ka SimplBooks arenduste ja visiooni eest. Jaanuse sulest tuleb siia blogisse põhiliselt info uuenduste kohta, kuid sekka ka muid mõtteid.

Kommentaarid puuduvad

Kirjuta kommentaar