Jaga seda postitust

Raamatupidamisprogrammide rahulolu-uuringu statistika 2019 (0)

8 päeva jooksul viisime raamatupidajate hulgas läbi uuringu, kus uurisime raamatupidajate rahulolu nende poolt kasutatavate raamatupidamisprogrammide osas. Uuringut jagasime FB grupis “Raamatupidamine, majandusarvestus ja maksundus” ning RMP.ee uudiskirjas. Selles postituses toome välja tulemustest ülevaatliku statistika.

Uuringus osalejate seas (kes oma e-maili lisasid) loosisime välja ka 80 euro väärtuses SPA paketi ning võitjaks osutus järgneva emaili omanik Helen.eli…@gmail.com. Palju õnne! Võitjat teavitame eraldi e-maili teel. Loosimise viisime läbi spetsiaalse loosimise tarkvaraga Random Name Picker

Uuringu statistikat

Kokku osales uuringus 240 raamatupidajat, kes määratlesid ennast järgmiselt (mitu vastust oli lubatud) :

  • 80 märkisid ennast ühe ettevõtte raamatupidajaks (ehk 33,3%)
  • 77 märkisid ennast vabakutseliseks raamatupidajaks (32,1%)
  • 53 raamatupidamisbüroos töötavaks raamatupidajaks (22,1%)
  • 38 raamatupidamisbüroo esindajaks (15,8%)
  • 12 valisid “muu vastuse”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Raamatupidamisprogrammide osas eraldusid teistest 6 programmi (kokku 77,1% ulatuses): SimplBooks, SmartAccounts, StandardBooks, Joosep, Directo, Merit (vabas järjekorras). Kui vaadata kuidas raamatupidajad programmidega rahul on, siis võrreldes kolme aasta taguse tulemusega ollakse kriitilisemad kasutusmugavuse ja lihtsuse osas. Samas on paremaks muutunud hind ning kasutajatoe ja juhendite pool. Kõige suuremat rahulolematust väljendati raamatupidamisprogrammide disaini osas. See on ka mõistetav, kuna paljude (eriti vanemate) programmide disain ja visuaalne pool on jäänud selgelt unarusse.

Tõe huvides mainin ka ära, et kuigi SimplBooks viis uuringut läbi, siis omaltpoolt me tulemusi teadlikult ei mõjutanud ning enda klientide hulgas ja kanalites uuringut ei reklaaminud. Soovisime võimalikult head ülevaadet hetke olukorrast ja võimalikult erapooletuid vastuseid.

Spetsiifilist informatsiooni ei hakanud me välja tooma (nagu näiteks konkreetsete raamatupidamisprogrammide puudused ja rahulolu), kuna see ei tunduks meie sulest kirjutatuna väga eetiline.

Vaata ka SimplBooksi TOP9 uuendust aastal 2018.

TÄHELEPANU! SimplBooks blogis kajastatavad teemad ja artiklid ei pruugi olla juriidiliselt täpsed ning soovitame alati nõu pidada spetsialistiga. SimplBooks autorid annavad oma parima, kuid ei võta mingisugust vastutust artiklites olevate võimalike vigade või eksimuste eest. Tuleb arvestada ka ajas muutuvate seadustega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


Proovi 30 päeva tasuta!

Registreerimine on lihtne ja annab sulle võimaluse SimplBooksi riskivabalt proovida!