Jaga seda postitust

Koodnimi “Brutosüsteem” (0)

 

Mul on suur rõõm teatada ja avalikuks teha täiendus, mis valmis tegelikult juba jaanuari lõpus, ja mida me hellitavalt siseringis “brutosüsteemiks” nimetasime või harjumusest ikka veel nimetame. Sisuliselt ja täpsemalt on tegemist süsteemi täiendusega, mis võimaldab erinevatele dokumentidele nagu müügiarved, ostuarved, pakkumised jne, hindasid käibemaksuga sisestada.

Kellele see vajalik või kasulik on? Kui sa müüd tihti või lausa enamuse ajast kaupasid või teenuseid eraisikutele või nt veebipoes ja sinu jaoks on oluline, et lõplik müügihind koos käibemaksuga oleks kindel sinu poolt määratud number, siis on see lahendus just sinu jaoks. Nt oli siiani keeruline või peaaegu, et võimatu sisestada tootele või teenusele lõpphinnaks 24,99 EUR. Nüüd on see võimalik! Kuna arve summa ja käibemaks ümardatakse sendi täpsuseni (kaks kohta pärast koma), siis oli varasemalt ilma käibemaksuta hinna sisestamisel tulemuseks kas 24,98 EUR või 25,00 EUR (koos käibemaksuga).

Vaikimisi töötab süsteem edasi nii nagu enne aga soovi korral on kas üksikutel arvetel või seadetes nö vaikimisi valikuks võimalik määrata, et sisestate hindasid käibemaksuga. Viimasel juhul tekib dokumentide koondnumbrite (arveridade all) juurde lisaväli “Ümardus“, mis kuvab käibemaksu arvutamisest tingitud ümarduse erinevust, mis kantakse raamatupidamises eraldi ümarduste kontole.

Ja otse loomulikult oleme tegelikult vahepeal veel palju palju pisikesi parandusi ja täiendusi teinud. Lisaks saame loodetavasti juba nädala või paari pärast veel ühest suuremast täiendusest märku anda.

Soovin kõigile ka meeleolukat Eesti Vabariigi 101. aastapäeva, mis on juba saabuval nädalavahetusel!

TÄHELEPANU! SimplBooks blogis kajastatavad teemad ja artiklid ei pruugi olla juriidiliselt täpsed ning soovitame alati nõu pidada spetsialistiga. SimplBooks autorid annavad oma parima, kuid ei võta mingisugust vastutust artiklites olevate võimalike vigade või eksimuste eest. Tuleb arvestada ka ajas muutuvate seadustega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


Proovi 30 päeva tasuta!

Registreerimine on lihtne ja annab sulle võimaluse SimplBooksi riskivabalt proovida!