Jaga seda postitust

TOP 7 parimat äriraamatut (0)

Parimad äriraamatud TOP7Meil on SimplBooks kontorisse tekkinud arvestatav hulk erinevaid äriraamatuid ettevõtlusest, majandusest, investeerimisest, elulugudest ja enesearengu teemadel. Allolevalt toome välja meie arvates parimad pärlid (vabalt valitud järjekorras), mida meil on õnnestunud lugeda ja nautida.

1. Hindamatu – William Poundstone (Priceless: The Myth of Fair Value)

Äärmiselt praktiline raamat kõigile, kes vastutavad müügi ja toodete-teenuste hinnastamise eest. Kas pigem kallim hind ja vähem kliente või vastupidi? Kuidas kõrgem hind võib tuua rohkem kliente ning kas vähemaga võib saada rohkem? Raamatus on mitmeid reaalseid näiteid elust, mida toetavad erinevad uuringud. Kui sa seda raamatut ei ole lugenud, siis on suur tõenäosus, et oled oma toodetele ja teenustele valed hinnasildid pannud.

2. Jala Jälg. Nike Algust Meenutab Selle Looja – Phil Knight (Shoe Dog: A Memoir by the Creator of NIKE)

Üks parimaid ja põnevamaid lugusid ühe suure brändi ja ettevõtte sünnist. See on selline raamat, mis tekitab paljudele hoopis uue vaatenurga Nike brändile. Raamatus on draamat, õnne, all-in riskide võtmist, armastust, suuri tehinguid ja pinget, nii et igav kindlasti ei hakka. Shoe Dog on üks kõrgemini hinnatud raamatuid Good Reads keskkonnas

3. Rework – Jason Fried & David Heinemeier Hansson

Seth Godin on öelnud: “Selle raamatu ignoreerimine ainult omal vastutusel.” Olen temaga täiesti nõus. Mis puudutab konkreetselt ettevõtlust, siis see on siiani olnud üks parimaid nõuandjaid ettevõtluses. Kuigi kihk on lugeda raamat kiiresti läbi (kuna lihtsalt nii huvitav on), siis hea mõte oleks lugeda raamatut 1-2 peatüki kaupa. Kusjuures iga peatükk on ainult 1-2 lehekülge ning hea oleks iga peatükki lasta seedida ja panna see enda ettevõtte konteksti. Rework annab sulle kätte nipid ja teadmised, kuidas olla (kiiremini) edukam.

4. Elon Musk. Tesla, SpaceX ja rännak ulmelisse tulevikku – Ashlee Vance (Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future)

Fantastiline lugemine. Põnev ülevaade Elon Muski elust ning kuidas ta on jõudnud nii mitme ettevõttega maailma tippu. Raamat hoiab sind pidevalt põnevil, nii et raske on seda käest panna, seega väga hea raamat kergemaks ja meelelahutuslikumaks lugemiseks. Ja loomulikult on tegu New York Times bestselleriga :)

5. Rikkaks saamise õpik: teadmised rahast, mida Sulle koolis ei õpetatud – Jaak Roosaare

Pealkiri võib olla eksitav ja tekitada eelarvamusi. Tegelikult on tegemist väga ausa ja lihtsa raamatuga, mis räägib kõik olulise väga ratsionaalselt ja selgelt lahti. Sellest raamatust on kasu kindlasti paljudele, et oma isiklikku rahaseisu parandada. Siin on huvitavaid ja lihtsaid näiteid investeerimisest, igapäevasest rahakasutusest ja üldisest suhtumisest rahasse. See, et tegemist on lihtsasti loetava raamatuga, ei tähenda kindlasti, et siit midagi uut ei saa – sain ise siit palju häid mõtteid ja uusi teadmisi, mida kohe ka rakendama asusin. Seega tugev soovitus!

6. See Üks Asi – Gary Keller, Jay Papasan (The One Thing: The Surprisingly Simple Truth Behind Extraordinary Results)

Raamat, mis on olnud erinevate raamatumüügi edetabelite tipus (Wall Street Journal, Amazon, The New York Times). The One Thing annab väga hea ülevaate sellest, millele tuleks keskenduda, selleks et edu saavutada. Aitab näha suuremat pilti ning seejärel võtta fookusesse ainult oluline. Kuidas paremini aega kasutada ning olla seeläbi produktiivsem. Väga paljude jaoks elumuutev (harjumusi muutev) raamat.

7. Must Vöö Müügis – Tarmo Tamm

Marc Cuban on öelnud: „Müük lahendab kõik probleemid.“ Ehk siis müügioskust ei ole vaja ainult müügitööd tehes, vaid müügioskus peaks olema IGAL ettevõtjal. Kasuks tuleb see tegelikult kõigile ja igas olukorras, kus vaja eneseväljendusoskust (nii suhtes, sõpradega, kolleegidega, kui ka laste kasvatamisel). Tegemist on väga praktilise raamatuga ning kõik punktid on hästi lahti seletatud erinevate näidetega. Kuna olen ise seotud müügitöö ja turundusega, siis oli raamatut hea lugeda peatüki kaupa. Siis sai päeva-paar konkreetset peatükki seedida ja ka enda töös kohendusi teha. Kümme punkti ja tugev soovitus!

Andke kommentaarides teada, milline raamat on teile enim korda läinud?

Kui soovid alustada oma äriga, siis loe ka meie postitust: Kas ma peaksin lõpetama palgatöö ja alustama oma äriga?

Vaata ka 13 äärmiselt kasulikku viidet tasuta koolitustele.

TÄHELEPANU! SimplBooks blogis kajastatavad teemad ja artiklid ei pruugi olla juriidiliselt täpsed ning soovitame alati nõu pidada spetsialistiga. SimplBooks autorid annavad oma parima, kuid ei võta mingisugust vastutust artiklites olevate võimalike vigade või eksimuste eest. Tuleb arvestada ka ajas muutuvate seadustega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


Proovi 30 päeva tasuta!

Registreerimine on lihtne ja annab sulle võimaluse SimplBooksi riskivabalt proovida!