Valuutakursside automaatne laadimine

Valuutakursside automaatne laadimine

27. juuni 2018, 16:19 in SimplBooks uudised
0 Kommentaarid

Tegime suve puhul ühe väikese kiire täienduse süsteemi rõõmustamaks ehk eriliselt raamatupidajaid kes keskmisest enam valuutadega kokku puutuvad. Nimelt laeb SimplBooks nüüd automaatselt tehingutele nagu müügiarved, ostuarved jne EUR kursid otse Euroopa Keskpanga lehelt. Selleks ei pea need kes valuutasid juba kasutavad midagi tegema. Uued kasutajad peaksid ainult valuutade seadetes ära defineerima valuutad mida nad soovivad nt müügiarvetel kasutada. Järgnevalt väike juhend.

Et nt uue konto puhul oleks müügiarvetel võimalik kasutada muud valuutat peale EUR oleks tarvis muuta valuutade seadeid. Seda saab teha “Seaded > valuutad” alt. Avanevas nimekirjas klikkige EUR põhivaluutal ja valige toimingute alt “Muuda põhivaluutat” ja seejärel lisage uus kurss nagu nt USD.

Koodi väljale läheb valuuta sümbol, nimetusse pikem kirjeldus ja kursi võite 0-ks jätta ujuva kursiga valuuta puhul. Kurssi saab iga tehingu juures alati muuta ka siis kui see laetakse Euroopa Keskpanga lehelt. Pärast edukat põhivaluuta muutmist peaks pilt välja nägema midagi sellist:

Edasi võite asuda juba dokumentide sisestamise juurde, sest süsteem kasutab valuutade koode, et vajalikke kursse laadida vastavalt tehingu kuupäevale. Järgnevalt näide müügiarve puhul:

Vaikimisi märgitakse müügiarve koostamise kuupäevaks tänane aga kuna Euroopa Keskpanga päevakursid avaldatakse alles sama päeva teises pooles ja SimplBooksi jõuavad need omakorda paaritunnise viivitusega, siis kuvatakse tänase koostamise kuupäeva puhul hoiatust, et kursi väljal on eilse päeva kurss. See hoiatus on informatiivne ning ei takista müügiarve salvestamist. Sarnast hoiatust kuvatakse ka siis kui arvele valida koostamise kuupäevaks mõni nädalavahetuse päev või riigipüha.

Nagu mainitud saab soovi korral automaatselt laetud kurssi veel käsitsi korrigeerida.

Küsimuste korral võtke julgesti ühendust meie kasutajatoega ning mõnusat suve jätku!

Jaanus Reismaa

jaanus@simplbooks.ee

Jaanus on ettevõtte tegevjuht ning hoolitseb ka SimplBooks arenduste ja visiooni eest. Jaanuse sulest tuleb siia blogisse põhiliselt info uuenduste kohta, kuid sekka ka muid mõtteid.

Kommentaarid puuduvad

Kirjuta kommentaar