Jaga seda postitust

Uuenenud põhivaramoodul (0)

 

Suur suvi on käes ja oleme lõpuks jõudnud selleni, mida paljud raamatupidajad on kaua aega küsinud. Uuendasime põhivaramoodulit! Olulisimaks uuenduseks on ehk see, et igal põhivaral saab nüüd eraldi amortisatsioonikontod määrata, mis sisuliselt võimaldab põhivarasid grupeerida liikide järgi. Lisaks täiendasime automaatselt tehtavaid kandeid müügi osas ja põhivara väärtuse muutuste korral.

Tegime ostuarve kaudu põhivara arvele võtmise ka veidi nutikamaks ning süsteem suudab nüüd veidi laiemalt põhivarasid ära tunda ostuarvel – nt kui olete mõnda uut põhivara gruppi sisestamas esimest korda. Põhivara müük läks müügiarvete poolelt selgemaks ja mugavamaks ning boonusena lisasime degressiivse amortisatsiooni arvestusmeetodi. Püüan järgnevalt uuendusi veidi detailsemalt kirjeldada:

Müügiarved

Lisasime müügiarve ridade detailsemasse infosse põhivaraga sidumise võimaluse – seni oli müügiarvega võimalik põhivara siduda vaid põhivara kaardi pealt.

Põhivarakaart

Lõime põhivara põhikaardi ja muudatused põhivara arvestuses lahku erinevatele vormidele ning täiendasime tublisti põhivara muudatuste võimalusi. Nüüd on võimalik muudatusi põhivara arvestuses siduda ka konkreetsete ostuarve ridadega (informatiivne siiski). Kui muudatus põhivara arvestuses sisaldab muutust põhivara soetusmaksumuses ehk siis toimub põhivara juurdehindlus või väärtuse kahanemine, siis koostab süsteem ka automaatse juurdehindluse või väärtuse kahanemise kande. Vastav kanne on lihtsasti ligipääsetav otse põhivara kaardilt.

Põhivara kaardil on nüüd võimalik määrata ära konkreetse põhivara amortisatsiooni kontod ehk siis saab kasutada erinevaid amortisatsiooni kontosi vastavalt nt põhivara liigile. Väikese täiendusena lisasime veel asukoha tekstivälja.

Automaatsed kanded

Täiendasime põhivaradega seotud seadistamise võimalusi. Korrigeerisime veidi põhivara müügi kandeid nii, et müügist tekkivat kasumit ja kahjumit saab nüüd erinevatele kontodele kanda automaatselt ning lisasime veel eraldi põhivara käibemaksu konto seadistamise võimaluse põhivara ostude jaoks.

Ostuarved

Ostuarvete sisestamise ja muutmise vorm ise jäid samaks aga ostuarve salvestamisel püüab süsteem nüüd tuvastada kas ostuarvel on kasutatud potentsiaalseid põhivarakontosid. Kontrollitakse nii varem kasutatud kontosid kui ka võimalikke uusi kontosid. Selliste kontode leidumisel pakub süsteem automaatselt välja nimekirja võimalikest kandidaatidest millistest on samuti võimalik põhivara kaart luua.

Raportid ja väljavõtted

Täiendasime põhivara nimekirja seoses uute väljadega ning põhivara raport on nüüd otsitav ja sorteeritav. Võimalikesse väljavõtetesse lisandus veel põhivara inventuuri leht mida on võimalik PDF kujul vaadata ja välja trükkida.

Infot uuenenud palgamooduli kohta leiad siit.

Soovime teile SimplBooks meeskonna poolt mõnusat suve jätku!

TÄHELEPANU! SimplBooks blogis kajastatavad teemad ja artiklid ei pruugi olla juriidiliselt täpsed ning soovitame alati nõu pidada spetsialistiga. SimplBooks autorid annavad oma parima, kuid ei võta mingisugust vastutust artiklites olevate võimalike vigade või eksimuste eest. Tuleb arvestada ka ajas muutuvate seadustega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


Proovi 30 päeva tasuta!

Registreerimine on lihtne ja annab sulle võimaluse SimplBooksi riskivabalt proovida!