Jaga seda postitust

Raamatupidamistarkvarade rahulolu-uuringu statistika (2)

 

Kolme nädala jooksul (22.12.2015 – 11.01.2016) viisime läbi väikese rahulolu-uuringu, kus raamatupidajad hindasid nende poolt kasutusel olevaid raamatupidamistarkvarasid. Küsitlust jagasime ainult kahes keskkonnas – Raamatupidamise Facebooki grupis ja RMP foorumis (viimasest kahjuks küsitlus eemaldati kaebuste tõttu järgmisel päeval). Toon allpool välja kokkuvõtva statistika, mis võiks ehk veidi peegeldada praegust olukorda turul.

Enne seda aga tegeleme ühe võlaga. Nimelt läks kõigi vastajate vahel (kes lisasid oma e-maili) loosi SPA pakett (80 eurot). Esmaspäeval (11.01) viisime läbi loosimise, kus spetsiaalne tarkvara valis kõigi e-mailide hulgast välja võitja, kelleks on Maili Lättemägi. Palju Õnne! Võitjaga on suheldud ja võit üle antud.

Uuringu statistikat

Kokku osales uuringus 217 raamatupidajat (ehk siis 217 vastajat), kellest:

  • 77 märkisid ennast vabakutseliseks raamatupidajaks
  • 33 raamatupidamisbüroos töötavaks raamatupidajaks
  • 37 raamatupidamisbüroo esindajaks
  • 88 ühe ettevõtte raamatupidajaks
  • 18 valisid vastuseks “muu”
  • mitu vastust olid lubatud

 

Raamatupidamistarkvarade-rahulolu-uuring-raamatupidajad

Mitmele ettevõttele raamatupidamist teete?

Selles osas suuri üllatusi ei olnud:

Raamatupidamistarkvarade-rahulolu-uuring-mitme-firma-raamatupidamine

Millist raamatupidamistarkvara kasutate?

Kindlasti üks oodatud küsimusi, mis paljusid huvitab. Ehk siis antud uuringus osalenud raamatupidajad kasutavad raamatupidamiseks põhiliselt järgnevaid tarkvarasid:Raamatupidamistarkvarade-rahulolu-uuring-tarkvarad

  1. Merit Aktiva – 27,4%
  2. Standard Books – 15,8%
  3. Mõni muu tarkvara – 8,4%
  4. SmartAccounts – 6,5%
  5. Directo – 5,6%
  6. Eeva – 4,7%
  7. SimplBooks – 4,2%
  8. Joosep – 3,7%
  9. SAF – 3,7%
  10. Profit – 2,8%
  11. VERP – 2,8%
  12. Excel – 2,3%
  13. RapidPlus Finants – 2,3%
  14. e-arveldaja – 1,9%
  15. Erply Books (Margn) – 1,4%
  16. Enterprise – 1,4%
  17. Tresoor – 1,4%
  18. Taavi Finants – 0,9%
  19. Microsoft Dynamics – 0,5%
  20. Noom – 0,5%
  21. Stiigo – 0,5%
  22. 1s – 0,5%
  23. AccountStudio – 0,5%
  24. FirstOffice Büroo – 0,5%

 

Kuidas olete selle tarkvara ja teenusega üldiselt rahul?

Kõige rohkem ollakse rahul tarkvara kasutusmugavuse ja lihtsusega. See tundub ka loogiline, kuna harjumus on sees ning erinevate tarkvaradega võrdlemine võib keeruline olla. Veidi vähem ollakse rahul funktsionaalsusega ning tuleb välja, et raamatupidajate põhiline rahulolematus on seotud tarkvara hinnaga ja pakutava kasutajatoe/kasutusjuhenditega.

Raamatupidamistarkvarade-rahulolu-uuring-rahulolu

Mainin ära, et kuigi SimplBooks viis uuringut läbi, siis omaltpoolt me tulemusi teadlikult ei mõjutanud ning enda klientide hulgas ja kanalites uuringut ei reklaaminud. Soovisime võimalikult head ülevaadet hetke olukorrast ja võimalikult erapooletuid vastuseid.

Spetsiifilist informatsiooni ei hakanud me välja tooma (nagu näiteks konkreetsete tarkvarade kohta tagasiside ja rahulolu), kuna see ei tunduks meie sulest kirjutatuna väga eetiline.

Kommentaarid ja mõtted on oodatud :)

TÄHELEPANU! SimplBooks blogis kajastatavad teemad ja artiklid ei pruugi olla juriidiliselt täpsed ning soovitame alati nõu pidada spetsialistiga. SimplBooks autorid annavad oma parima, kuid ei võta mingisugust vastutust artiklites olevate võimalike vigade või eksimuste eest. Tuleb arvestada ka ajas muutuvate seadustega.

Comments (2)

  • Andres Viljasaar Vasta

    Tere!

    Hea, et selline uuring on tehtud, eri tarkvardel on näha turosa. Kahjuks pole siin artiklis üldse näha kuidas kasutajad erinevate tarkvarade eri aspektidega rahul on. Kas see oleks võimalik välja tuua? Oma firmal on just valik käsil.

    Tervitades,
    Andres

    06/04/2017 at 18:21
    • Rene Meres Vasta

      Tere Andres!

      Tänan selle kommentaari eest.
      Tõesti, nii põhjalikult ei hakanud seda infot välja tooma, kuid avades veidi saladuseloori, siis võin öelda, et tol hetkel sai SimplBooks hindeid teise koha vääriliselt :)
      Võin veel öelda, et väga oluliseks peeti (ja peetakse ka praegu) kasutajatuge ning sealt tulid ka suurimad miinused, kui sellega rahul ei oldud. Ehk siis uue tarkvara juures tasub peale funktsionaalsuse ja hinna (mis on lihtsasti mõõdetavad) arvestada ka kasutajatoega. Kasutajatoe juures on kindlasti olulised vastamise kiirus, oskus lahendusi pakkuda, sõbralikkus, arusaadavus.

      09/04/2017 at 15:48

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


Proovi 30 päeva tasuta!

Registreerimine on lihtne ja annab sulle võimaluse SimplBooksi riskivabalt proovida!