Jaga seda postitust

SimplBooks uuendused juuli kuni oktoober 2014 (0)

 

Tere taas! Blogi posituste tiheduse järgi võiks arvata, et jäime juba loorberitele puhkama ….aga ei! Tegelikult oleme usinalt mitmel rindel rabanud ehk siis tegelenud uuendustega ja ettevõtte kui organisatsiooni arendamisega.Seetõttu pole blogi jaoks aega leidnud.

Novembri alguseks said pikalt viibinud uuendused lõpuks valmis.Aega võttis aga oleme tulemusega taaskord päris rahul. Suurimate uuendustena lisandus SimplBooksi kaua oodatud seadistatav käibemaksu aruanne, mida on alates detsembrist võimalik EMTA-sse ka eksportida XML kujul ja muutus KM raport, mis võtab valitud perioodil kokku kõik müügi ja ostuarved. KM raportis kuvatakse nüüd lisaks info 1000 euroste arvete kohta (INF A ja B osa) seoses 01.11.2014 jõustuva seadusemuudatusega ning vastavaid andmeid on võimalik XML kujul eksportida EMTA-sse. Kordan veelkord üle siis – 1000 euroseid arveid on vaja edastada alates novembri deklaratsioonist ehk siis esimest korda esitatakse vastavad andmed hiljemalt 22.12.2014 (kuna 20.12.2014 on laupäev). Hetkel oleme KMD ja INF lisa ekspordid eraldi jätnud ning need on võimalik EMTA-sse eraldi failidena importida kusjuures järjekord pole oluline.

Lisaks lisandus võimalus käibemaksu protsentide ja seotud tulukontode seadistamiseks, et veelgi lihtsustada müügitulude automaatset jaotamist raamatupidamises ja sealt tulenevalt automaatsemat käibemaksu aruande koostamist. Eelmise lõigu täienduseks on KM raportis kuvatud nüüd VD deklaratsiooni tarvis andmed ning need on võimalik samuti XML formaadis eksportida. Veel lisandus ilmselt paljude raamatupidajate rõõmuks käibeandmik mida on samuti võimalik ise seadistada ja siis veel palju pisikesi parandusi ja pisimuudatusi.

Ettevõtte köögi poole pealt lisandus oktoobris meie tiimi uus arendaja Lukas, ehk siis nüüdsest peaksid uuendused veelgi kiiremini hakkama tulema – kaugemale ja kõrgemale!

Viide kasutusjuhendile: Eesti-siseste müügi- ja ostuarvete seadistamine käibemaksu aruandes.

Soovin lõpetuseks kõigile teguderohket novembrit.

TÄHELEPANU! SimplBooks blogis kajastatavad teemad ja artiklid ei pruugi olla juriidiliselt täpsed ning soovitame alati nõu pidada spetsialistiga. SimplBooks autorid annavad oma parima, kuid ei võta mingisugust vastutust artiklites olevate võimalike vigade või eksimuste eest. Tuleb arvestada ka ajas muutuvate seadustega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


Proovi 30 päeva tasuta!

Registreerimine on lihtne ja annab sulle võimaluse SimplBooksi riskivabalt proovida!