Jaga seda postitust

SimplBooks uuendused veebruaris 2013 – Ladu (0)

 

Astusime taas suure sammu lähemale täielikule raamatupidamisprogrammile, mis võiks juba sobida ka keskmise suurusega ettevõttele. Valminud on nö laomoodul, mis võimaldab pidada arvestust ostetavate ja müüdavate kaupade üle. Kuigi nimetus “moodul” tundub antud juhul natuke vanamoodne väljend, sest püüdsime lao võimalikult palju olemasolevasse funktsionaalsusesse integreerida, et vältida suurt hulka uusi vorme ning lõputuid menüüsi.

Mis siis tehtud sai? Laomoodul võimaldab hallata piiramatut arvu ladusid. Laokaupade liikumine käib rangelt läbi müügi- ja ostuarvete v.a. juhul kui on vaja kaupa maha kanda (mitte müüa). St nt ostuarve puhul valite mõnele reale laoartikli, mis tuleb eelnevalt artiklite all määrata, ning määrate ära kulukonto. Kulukonto peab olema siis mõne sisestatud ja aktiivse laoga seotud finantskonto. Kui nüüd ostuarve salvestada loob SimplBooks automaatselt vastava laodokumendi ning võtab vastava kuupäevaga kauba arvele. Müügiarve puhul on asi veel hõlpsam kuna süsteem pakub artikli väljale ainult arve kuupäeva seisuga saadaolevaid artikleid.

Lao kaubakulude juures on võimalik kasutada kolme erinevat arvestusmeetodit: FIFO, LIFO ja kaalutud keskmise väärtuse arvestust. Kõik meetodid toimivad aga pideva arvestuse põhimõttel. Kaubakulu arvestuse meetodit saab muuta ladude seadete alt.

SimplBooksis ei pea ladudega seotud arveid kindlasti sissetulemise järjekorras sisestama. Süsteem arvestab ise automaatselt sisestatud dokumendile järgnevad väljaminevate kaupade väärtused ümber vastavalt seadetes valitud meetodile. Samuti lubab SimplBooks vabalt ladudega seotud dokumente hiljem muuta, mis käib samuti läbi laodokumentide aluseks olevate müügi- ja ostuarvete. Eesmärk on, et tarkvara – laiemalt tehnoloogia – muudaksid meie tööd efektiivsemaks mitte ei takistaks seda. Kui soovite, et mingit perioodi ei saaks muuta, siis selleks saab kasutada üldist lukustamise kuupäeva seadete all.

Kuhu kadusid tehingute alt tooted ja teenused ehk eelmäärangud? Eelmäärangud on nüüd artiklite alla viidud. Juhul kui te soovite eelmääranguid samal viisil edasi kasutada nagu varem, siis pole muud vaja teha kui artikli lisamisel “Laoartikkel” väljal määrata, et tegemist pole laoartikliga.

Lühidalt oleks see kõik. Lähikuudel on plaanis palju pisemaid ja veidi suuremaid parandusi ning täiendusi olemasolevale funktsionaalsusele igas programmi tahus.

Loomulikult oled oodatud proovima meie online Demo versiooni või registreerima endale personaalne konto.

 

TÄHELEPANU! SimplBooks blogis kajastatavad teemad ja artiklid ei pruugi olla juriidiliselt täpsed ning soovitame alati nõu pidada spetsialistiga. SimplBooks autorid annavad oma parima, kuid ei võta mingisugust vastutust artiklites olevate võimalike vigade või eksimuste eest. Tuleb arvestada ka ajas muutuvate seadustega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


Proovi 30 päeva tasuta!

Registreerimine on lihtne ja annab sulle võimaluse SimplBooksi riskivabalt proovida!