Jaga seda postitust

Märka hetke. Püüa päeva. (0)

 

Kogu maailm vaevleb müra ja igapäevaste toimetamiste tempo kasvu käes. See toob endaga kaasa ülepinged, väsimuse, stressi jne. Seda loetelu võiks jätkata pikalt. Üha olulisemaks muutub meie aeg. Väga palju loeb, kuidas õpime end sellest kõigest välja lülitama, et saavutada meelerahu. Oskus keskenduda ja lõdvestuda, tundub mõnel hetkel nii kättesaamatu ja keeruline kuna ärevust on selleks hetkeks juba lihtsalt liiga palju.

Kui inimene tehniliste vahendite abil „säästab aega“, siis pole ta veel aru saanud, et aega on vaja õppida paremini täielikumalt läbi elama (B. Jönsson. 10 mõtet ajast. Fontes, 2004).

Kuidas kasutada aega teadlikumalt ja saavutada seeläbi kirg ja meelerahu?

  • Üks võimalustest on arendada kontakti iseenda ja ümbritsevaga. Märka oma tegevusi ja teadvusta aega ning kollektsioneeri erinevaid kogemusi.
  • Pane tähele pisiasju ja detaile. Hommikul ärgates võta aega päeva toimetuste peale mõtlemiseks, naudi hommikusööki, kuula tööle minnes linnulaulu, märka loodust.
  • Kuula oma keha. Arenda kehataju. Märka oma väsimust, ärevust ja pinget. Negatiivsust on tark ära tunda ja siis otsustada mida sellega peale hakata. Ära jää kinni enda viha ja ärrituse tundesse. Siin on oluline oskus mitte kinni jääda enda mõttesse ja emotsiooni, vaid teada, et meil on valiku tegemise võimalus.
  • Hinga sügavalt ja rahulikult. Kui tunned negatiivse sõnumi mõju, püüa keskenduda ja end ümber lülitada vaatleja positsioonile. Anna kiirhinnanguid enda seisundile ja vastutusele. Kaalu erinevaid otsuse variante.
  • Hoia meeles, et negatiivse tooniga negatiivse tulemuse sõnastamine ilma lahenduse suunata on mõttetu ja salvestab negatiivsust. Tee pigem etteheidete asemel ettepanekuid olukorra parendamiseks.
  • Kui ütled midagi, siis märka ja jälgi enda emotsionaalset tooni. Püüa öelda enda tähelepanekud, küsimused ja ettepanekud neutraalselt või positiivse tooniga.
  • ja last but not least – ära unusta, et maailm ja inimene ei ole täiuslikud aga me saame ise oma mõtteid ja hoiakuid kujundada. Seega naerata ja astu julgelt elule vastu!Käisime tiimiga ka Robin Sharma enesearengu koolitusel. Meie mõtteid ja muljeid Robin Sharma koolituselt leiab siit.
TÄHELEPANU! SimplBooks blogis kajastatavad teemad ja artiklid ei pruugi olla juriidiliselt täpsed ning soovitame alati nõu pidada spetsialistiga. SimplBooks autorid annavad oma parima, kuid ei võta mingisugust vastutust artiklites olevate võimalike vigade või eksimuste eest. Tuleb arvestada ka ajas muutuvate seadustega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


Proovi 30 päeva tasuta!

Registreerimine on lihtne ja annab sulle võimaluse SimplBooksi riskivabalt proovida!