Jaga seda postitust

Veebipõhise raamatupidamistarkvara eelised (0)

Valides raamatupidamistarkvara, siis on oluline leida oma vajadustele kõige paremini sobiv tarkvara. Kuidas seda teha? Milline raamatupidamisprogramm valida? Ning milliste ülesannete jaoks  see kõige parem on? Antud postituses toon välja veebipõhise raamatupidamistarkvara eelised ning ka võimalikud miinused võrreldes arvutipõhise tarkvaraga.

Nagu Jason Fried raamatus Rework on öelnud: “Sa ei vaja rohkem aega, vaid sa vajad kvaliteetsemat aega” (“You don’t need more hours, you need better hours“). Vaata järgnevalt, kuidas veebipõhine tarkvara seda võimaldab.

Veebipõhise raamatupidamistarkvara eelised:

  1. Puudub keeruline ja aeganõudev installeerimisprotsess. Kuna veebipõhine raamatupidamistarkvara on kasutatav internetibrowseris, siis selle kasutamiseks ei pea midagi alla laadima, installeerima ega ka arvutisse seadistama. Mis tähendab juba tarkvara kasutama hakkamisel sulle olulist ajavõitu.
  2. Tarkvara uuendused on teostatavad üle veebi ja kõigest ühe klikiga. Hea näide hiljutisest olukorrast -et olla valmis eurole üleminekuks pidid kõik tarkvaraarendajad uuendama oma süsteemi vähemal või rohkemal määral. Tarkvara uuendustega kaasnes aga tihtipeale tüütu ümberseadistamine, mis nii mõnegi kliendi jaoks tähendas tarkvara esindaja kohaletulekut ja mitmetunnist “seadistamist”. Kas tuleb tuttav ette?
    Puutusin ise lähedalt kokku kahe Eesti turul väga hästi tuntud (nimesid nimetamata) raamatupidamistarkvara mitmetunnise “seadistamisega”. Ühel juhul läks aega isegi 2 päeva. Veebipõhise tarkvara puhul asetseb süsteem internetis ning ei ole sõltuv sinu arvuti seadistustest vms. Tänu sellele toimub tarkvara uuendus sinu jaoks kõigest ühe klikiga, sulle sobival ajal ning mitme tunni asemel kõigest mõne minutiga.
  3. Puuduvad kasutajate ja töökohtade piirangud. Enamustel tarkvaradel on piiratud kasutajate ja töökohtade arv. Iga lisatöökoht/kasutaja maksab, olenevalt tarkvarast on see 10-40€ kuutasu juurde või väljaostes koguni kuni 400€. See on aga lisakulu sinu ettevõttele.
    Veebipõhine tarkvara aga ei nõua lisaressurssi arendaja jaoks ja seetõttu suudab tarkvara pakkuda ka piiramatult kasutajaid ning üle interneti pääsed sellele ligi igast arvutist.
  4. Ligipääs üle interneti ükskõik kust kohast. Ei vaja lisakommentaare :)
  5. Kasutatav ka läbi nutitelefoni. Nutitelefonid (Iphone, Blackberry, HTC jne) on muutumas järjest populaarsemaks ning kui sa saad lugeda e-kirju, surfata netis ja teha palju muud läbi telefoni, siis miks ei peaks sa saama saata ka näiteks arveid läbi oma Iphone-i, ise samal ajal rannas, sõidus, maal või külas olles.
  6. Puuduvad ühilduvusprobleemid eri arvutite vahel. Näiteks kui sina kasutad Mac arvutit, aga raamatupidaja kasutab PC-d, siis arvutipõhise tarkvaraga võivad tekkida teatud ühilduvusprobleemid näiteks mõnede failiformaatidega. Veebipõhise tarkvaraga seda probleemi ei teki.
  7. Andmed on turvaliselt varundatud. Seda juhuks kui sinu arvuti peaks katki minema, ära varastatama või kustutad kogemata olulised andmed arvutist. Arvutipõhise tarkvara puhul võib olla keeruline, kui mitte võimatu neid tagasi saada. Internetipõhise tarkvara puhul ei jää sa oma andmetest ilma ning saad teha alati backupi. Ning näiteks veebipõhine raamatupidamistarkvara SimplBooks kasutab iga kliendi jaoks personaalset andmebaasi, mis võimaldab andmeid turvaliselt hoida ja käsitleda.
  8. Soodsam. Nagu eelnevatest punktidest näha võib, siis on veebipõhisel tarkvaral olulisi eeliseid. Veebipõhine raamatupidamistarkvara on ka arendaja jaoks lihtsam, mis viib selle tarkvara kasutamise ja arendamise kulud alla ning seeläbi võimaldab pakkuda ka kliendile soodsamat hinda.

Kas on ka miinuseid?

  1. Tarkvara kasutamiseks on vajalik internetiühendus. See on miinus ainult sel juhul, kui sul puudub internetiühendust. Tänapäeval on aga juba mõeldamatu juhtida ettevõtet ilma internetita.
  2. Võimalikud turvariskid? EI. See sõltub ka natukene tarkvarast. Põhiline turvarisk tuleneb sellest, kui ei osata oma paroolidega õigesti ümber käia. Sama turvarisk on aga üle interneti ka kõigi teiste sinu kontodega (e-post, Facebook, krediitkaart, Google). Ning kui sa oskad oma ligipääse hoida, siis on ka riskid minimaliseeritud.

Loodetavasti andsid need punktid sinu küsimustele vastused ning said parema ülevaate veebipõhise ja arvutipõhise raamatupidamistarkvara erinevustest. Selge on see, et aina rohkem teenuseid kolib veebi, muutes meid integreeritumaks ja efektiivsemaks ning sama kehtib ka raamatupidamise kohta. Ole seal, kus on sinu kliendid!

Kui mul jäi midagi nimetamata ja oskad veel midagi välja tuua, siis anna sellest allpool kommentaarides teada. Mida arvad sina ja kas sa kasutad juba raamatupidamistarkvara üle veebi?

TÄHELEPANU! SimplBooks blogis kajastatavad teemad ja artiklid ei pruugi olla juriidiliselt täpsed ning soovitame alati nõu pidada spetsialistiga. SimplBooks autorid annavad oma parima, kuid ei võta mingisugust vastutust artiklites olevate võimalike vigade või eksimuste eest. Tuleb arvestada ka ajas muutuvate seadustega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


Proovi 30 päeva tasuta!

Registreerimine on lihtne ja annab sulle võimaluse SimplBooksi riskivabalt proovida!